Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KRAL SELMAN TAHT'I BIRAKMIYOR
KRAL SELMAN TAHT'I BIRAKMIYOR
Son dönemde Kral Selman bin Abdulaziz’in tahttan feragat ederek oğlu Muhammed bin Selman için tahttan çekileceği iddiaları üzerine Suudi bir yetkili açıklama yaptı. Açıklamada, Kralların ağır sağlık sorunlarında bile tahttan çekilmediğini belirten yetkili, “Kralın tahtan çekilme ihtimali yok” dedi
12 Kasım 2017, 19:22
 
Son dönemde Kral Selman bin Abdulaziz’in tahttan feragat ederek oğlu Muhammed bin Selman için tahttan çekileceği iddiaları üzerine Suudi bir yetkili açıklama yaptı.
 
Kral Fehd bin Abdülaziz el-Suud'un en ağır sağlık koşullarında bile ölümüne kadar tahttan çekilmediğini hatırlatan yetkili, Selman bin Abdulaziz'in daha sağlıklı olduğunu ve mükemmel" fiziksel ve zihinsel durumda olması hasebiyle görevden ayrılmasının düşünülemeyeceğini söyledi.
 
İSTİFA HİÇ OLMADI 
Kral Fehd bin Abdülaziz el-Suud, 1982 yılında tahta çıkmış, 1995'te kalp krizi ve felç geçirmesine rağmen 2005'te vefat edene kadar ülkenin Kralı olarak kalmıştı. Suudi Arabistan Kraliyet ailesinde bugüne kadar Krallar hayattayken istifa eden tek bir örnek mevcut. 1964 yılında Suud bin Abdülaziz el-Suud, aile bireylerinin baskısı üzerine kardeşi Veliaht Prens Faysal bin Abdülaziz el-Suud için tahtı terk etmiş, yeni Kral Faysal, mali krize karşı geniş güçler talep etmişti.
 
HAZİRAN AYINDA VELİAHT PRENS OLMUŞTU
Haziran ayının sonlarında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud bir fermanla, Savunma Bakanı olan oğlu Muhammed bin Selman'ı yeni veliaht prens olarak atamıştı. 31 yaşındaki Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, fermana kadar Veliaht Prens olan 57 yaşındaki ve Kral'ın yeğeni Muhammed bin Nayef'in yerine geçmiş, Sadakat Konseyi'nde onaylanan fermana göre görevinden azledilen bin Nayef karara uygun bir şekilde yeni Veliaht Prens'e bağlılık yemini etmişti. Yeni veliaht prens, henüz 31 yaşında olmasına karşın ülkenin savunma politikalarını yönetiyor ve büyük ekonomik meselelerde babasına yardımcı oluyor. Suudi Krallığı'nın bir sonraki kralı olacak olan Muhammed bin Selman, cesur, hırslı ve risk almayı seven yapısıyla tanınıyor.
 
"ILIMLI İSLAM'A DÖNÜŞ YAPACAĞIZ"
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Abdulaziz El Suud, Ekim ayının sonlarında başkent Riyad'da 88 ülkeden 3500 kişinin katıldığı büyük yatırım konferansında çok önemli açıklamalarda bulunmuş Suudi Arabistan'ın 'ılımlı İslam'a' dönüş yapacağını açıklayarak, "Hayatlarımızın 30 yılını aşırı fikirlerle anlaşmaya çalışarak geçirmeyeceğiz, onları bugün yok edeceğiz" demişti.
 
Modern Suudi krallığının yüzü olacağı düşünülen Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan petrole bağımlı ekonomiden kurtarmayı hedefleyen 'Vizyon 2030' isimli projenin de arkasındaki isim olarak gösteriliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR