Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖLGE KRAL ÖLDÜRÜLDÜ MÜ ?
GÖLGE KRAL ÖLDÜRÜLDÜ MÜ ?
Suudi Arabistan'ın 'fiili kralı' Muhammed bin Selman'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. 27 gündür ortalıkta gözükmeyen Veliaht prensin geçen ayki darbe girişiminde öldürülmüş olabileceğini iddia etti.
17 Mayıs 2018, 21:50
 
Suudi Veliaht Prens ile ilgili dikkat çeken iddia, İran’ın muhafazakar eğilimli gazetesi Keyhan’dan geldi. Bir Arap ülkesinin üst düzey yetkililerine gönderilen istihbarat raporunu gördüğünü öne süren İran’ın Keyhan gazetesi, Suudi Arabistan’ın fiili kralı konumundaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın 21 Nisan’da sarayına düzenlenen saldırıda öldürülmüş olabileceği iddiasını aktardı. Rapora göre saldırı sırasında Selman’ın iki kurşunla vurulduğunu kaydeden gazete, nisan ayının sonlarından beri hiç ortada gözükmediğine göre veliahtın ölmüş olabileceğini yazdı.
 
SARAY YAKINLARINDAN SİLAH SESLERİ GELMİŞTİ
 
21 Nisan’da başkent Riyad’daki Suudi Kralı’nın sarayı yakınlarından şiddetli silah sesleri gelmişti. Ardından Kral Selman ile oğlu Muhammed bin Selman’ın Riyad’da ABD’nin koruması altındaki bir hava üssünün sığınağına götürüldüğü haberleri gelmişti. Suudi yetkililer ve medya organları olayla ilgili sessizliğini korurken çelişkili haberler ve tanıklıklar su yüzüne çıktı. Saray yakınında oturanlar darbe girşiminde bulunulduğundan, saraya saldıran askerlerin saray üzerinde uçan bir İHA’nın gönderdiği görüntüler ve istihbarata göre hareket ettiğinden söz etti. Suudi muahalefetinin üyeleri de kara kuvvetlerinden üst düzey bir subayın kral ile veliaht prensi öldürmek için saraya baskın düzenlediğini söyledi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR