Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALMANYA IRKÇILIKLA SARSILIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/32825/almanya-irkcilikla-sarsiliyor

 

ALMANYA IRKÇILIKLA SARSILIYOR
ALMANYA IRKÇILIKLA SARSILIYOR
Köln'de ırkçılık karşıtı yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'e tepki gösterdi.
16 Eylül 2018, 22:28
 
Köln'de ırkçılık karşıtı yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'e tepki gösterdi.
 
Almanya'nın doğusundaki Chemnits'de göçmenlerin bıçaklama olayı sonrası aşırı sağcıların gövde gösterilerinin ardından, ülke, Anayasa'yı Koruma Teşkilatı'nın göçmen karşıtı AfD ile derin ilişkilerinin ortaya saçılmasıyla sarsılıyor.
 
Ortadoğu'daki savaşların savurduğu sığınmacılar derin bir entegrasyon sorunu eşliğinde Almanya'daki aşırı sağı patlatırken, madalyonun diğer yüzünde de camiler kanalıyla yayılan radikal İslamcılık var. 
 
'Almanya'daki Chemnits olayları, Nazizmin hiç sıfırlanmadığını gösterdi'
 
Almanya'nın Köln kentinde bir araya gelen binlerce kişi ırkçılık karşıtı gösteri düzenledi.
Cityofhope Cologne Derneği tarafından organize edilen gösteri için tarihi Köln Katedrali önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, "İnsani bir sığınmacı politikası" talebiyle ırkçılık karşıtı sloganlar atarak Heumarkt Meydanı'na yürüdü.
 
BENİM İÇİŞLERİ BAKANIM DEĞİL'
 
Çok sayıda sendika ve derneğin de destek verdiği yürüyüşte, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, "Göç bütün sorunların anasıdır" ifadesini kullanan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'e de tepki gösterildi.
 
Irkçılık aleyhine sloganlar atan bazı göstericiler, Seehofer'in fotoğrafının bulunduğu 'Benim İçişleri Bakanım değil' yazılı dövizler taşıdılar.
Siyasi parti temsilcileri, sendikacılar ve Köln'ün tanınmış simalarının katıldığı gösteri, müzik dinletisinin ardından sona erdi.