Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MENBİÇ'TE BOMBALI SALDIRI
MENBİÇ'TE BOMBALI SALDIRI
Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç kentinde bombalı saldırı düzenlendi. ABD, IŞİD'in üstlendiği saldırıda dört askerinin öldüğünü açıkladı. Saldırıda sivillerin de hayatını kaybettiği bildirildi.
16 Ocak 2019, 15:56
 
 
Suriye'nin kuzeyinde yer alan Menbiç kentinde bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, saldırıda dört Amerikan askerinin öldüğünü, üçünün de yaralandığını açıkladı.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, kent merkezindeki bir restoranı hedef alan saldırıda, ikisi ABD askeri, 16 kişinin öldüğü belirtilmişti. AFP'nin haberine göre, Gözlemevi, saldırıda ölenler arasında dokuz sivil ve beş Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mensubu da bulunduğunu bildirmişti. Gözlemevi direktörü Rami Abdulrahman, saldırının bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Kentin yönetimini elinde bulunduran Menbiç Askeri Konseyi de patlamanın çarşıdaki bir restoran yakınlarında meydana geldiğini açıkladı. Anadolu Ajansı, ABD ordusunun, helikopterlerle bölgedeki askerlerini tahliye ettiğini bildirdi.
 
Saldırıyı IŞİD üstlenirken, örgütün yayın organı olarak bilinen bir sitede, bir IŞİD üyesinin, yabancı askerlerin devriyesi sırasında üzerindeki patlayıcı yüklü yeleği infilak ettirdiği belirtildi.
 
ABD askerlerinin de ölenler arasında yer aldığı Menbiç'teki saldırı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Aralık ortasında Suriye'den Amerikan askerlerini çekeceğini açıklamasının ardından ve Suriye'nin kuzeyi için Türkiye ile ABD arasında "güvenli bölge" görüşmeleri devam ederken gerçekleşti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR