Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELÇİKA'DA TÜRK MAHALLESİNDE ÇATIŞMA
BELÇİKA'DA TÜRK MAHALLESİNDE ÇATIŞMA
Belçika’nın Anvers kentinde bulunan bir Türk kahvesinin önünde çeşitli iddialar ile anlatılan bir çatışma meydana geldi.Belçika kaynakları 1 ölü olduğunu iddia etti.
2 Şubat 2019, 23:12
 
Belçika’nın Anvers kentinde Türk gruplar ile Kürtler arasında gerginlik yaşandığı ve bir kafeye yönelik silahlı saldırı meydana geldiği bildirildi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi de yaralandı. 
 
BBC Türkçe’nin haberine göre; görgü tanıkları baba - oğul oldukları belirtilen zanlılar, tramvaydan inen ve akraba oldukları belirtilen iki kişiye ateş açtığını söyledi.
 
Ateş açılan iki kişi ile yoldan geçen bir başka kişi ağır yaralandı. Yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti. Görgü tanıkları Belçika medyasına, olayın önceden planlanmış bir infaz girişimi olduğunu söyledi. Tanıklar, Cuma gecesinden bu yana taraflar arasında gerilim yaşandığını anlattı.
 
Zanlı baba - oğul, polis tarafından gözaltına alındı. Olayda kullanılan silaha el kondu. Zanlılar, Pazar günü hakim karşısına çıkacak. Savcılık incelemesi nedeniyle sokak trafiğe kapatıldı.
 
Aynı kahvenin önünde Ekim 2017'de meydana gelen çatışmada da 8 kişi yaralanmıştı. Belçika medyasına göre, Kürt yanlısı bir partiye ait olan propaganda otobüsü, "PKK terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle" saldırıya uğradı. Kahvedekilerin araca tepki göstermesi üzerine iki grup arasında çatışma çıktı. Demir çubuk ve sandalyelerin kullanıldığı saldırıda 8 kişi yaralanmıştı
 
image
 
TÜRK YETKİLİLER SÜKUNET ÇAĞRISI YAPTI
 
Anvers Başkonsolosu Metin Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yerine anında intikal ettiğini, görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre kavganın işletme sahibi ve gençler arasında çıktığını kaydetti.
 
Girgin, olayda 3 Türk vatandaşının yaralandığı, bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu aktardı. Polisin soruşturma başlattığını ve Türk makamlarıyla iş birliğine açık olduğunu belirten Girgin, "Vatandaşlarımıza sakin olmaları ve olayı başka yerlere çekmemeleri çağrısında bulunuyoruz." dedi. Girgin, Anvers Başkonsolosluğunun konuyu yakından takip etmeyi sürdüreceğini ifade etti.
 
BELÇİKA TELEVİZYONU: 1 KİŞİ ÖLDÜ
 
Belçika merkezli VRT televizyonunda yer alan haberde ise Anvers’in söz konusu bölgesinde Türk ve Kürt gruplar arasında sık sık gerginlikler yaşandığını belirtildi.
 
Polis, olayda ağır yaralanan 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 1 kişinin ise yaşamını yitirdiğini açıkladı.
 
Olayla ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığını duyurulurken, olayın gerçekleşme sebebine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR