Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MADURO ABD'YE MESAJ YOLLADI
MADURO ABD'YE MESAJ YOLLADI
Trump yönetiminin Venezuela'ya müdahale etmesini istemeyen New York halkına teşekkürlerini ileten Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'da barışın hakim olacağını söyledi.
25 Şubat 2019, 14:43
 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'yu destekleyen ABD'ye Twitter'dan paylaştığı video ile mesaj yolladı.
 
Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, eşi Cilia Flores ile birlikte başkent Caracas sokaklarını gezen Maduro, halkın ticareti faaliyetlerini ve durumunu görmek istediğini belirtiyor. Her zaman halkın yanında olduğunu vurgulayan Maduro ayrıca, Trump yönetiminin Venezuela'ya müdahale etmesini istemeyen New York halkına teşekkürlerini iletti.
 
VENEZUELA'DAKİ SON GELİŞMELER
Trump yönetimi, altın ve petrol rezervi yönünden oldukça zengin ve sayılı ülkeler arasında yerini alan Venzeuela için tasarladığı darbe senaryosunda üzerine düşen rolü oynayarak ilk darbeyi ülkedeki Ulusal Meclis Başkanı Jaun Guaido’yu; genel seçimlere gidilmemesi halinde, ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanıyacağını açıklamış ve bu planını devreye sokmuştu. Beyaz Saray’ın bu hamlesine, Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkelerden destek gecikmeden gelmişti. Söz konusu ülkeler ve Avrupa Parlamentosu dahil olmak üzere Guaido’yu ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanımıştı.
 
Bu işgal hamlesine karşı ise; Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya gibi ülkeler de karşı durmuş, ülkenin seçimle gelen meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine desteklerini açıklamışlardı. Bu bağlamda yaşanan gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik bağları koparma kararı alan Maduro, ticari ilişkilerin devamına karar vermişti. Siyasal darbenin başarısızlığa uğramasından çekinen Trump, ülkeyi askeri darbeyle tehdit etmiş; bu seçeneği değerlendirmeye alacağını dile getirmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR