Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇOCUK TACİZCİSİ KARDİNAL CEZAEVİNDE
ÇOCUK TACİZCİSİ KARDİNAL CEZAEVİNDE
Vatikan Ekonomi Bakanı ve Avustralya Kardinali George Pell, Melbourne'de görev yaptığı dönemde iki erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan yargılandığı davada suçlu bulundu. Kardinal Pell, bu suçtan hüküm giyen en üst düzey Katolik Kilisesi mensubu oldu.
27 Şubat 2019, 23:57
 
 
İki çocuğa cinsel istismardan hüküm giyen Vatikan Ekonomi Bakanı ve Avustralya Kardinali George Pell, tutuklandı. Kardinal Pell, bu suçtan hüküm giyen en üst düzey Katolik Kilisesi mensubu oldu. İki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulunan Pell'in aldığı ceza 13 Mart'ta açıklanacağı belirtildi.
 
Melbourne'deki mahkemenin tutuklama kararının ardından 77 yaşındaki din adamı Pell cezaevine gönderildi.
 
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Pell'in avukatları tutuklama kararından kısa bir süre önce Pell'in kefalet karşılığı serbest bırakılmasını talep eden dilekçelerini geri çekmişti. Savcılıktan yapılan açıklamada Pell, çocuk istismarı suçundan 50 yıla kadar hapis cezası alabilir.
 
                         image
 
Cinsel tacize maruz kalanların yakınları ve onları destekleyenler mahkeme önüne gelerek Kardinal Pell'e tepkisini dile getirdi.
 
Pell dava süresince kendisine yönelik suçlamaları reddetmiş, avukatları hüküm kararının ardından kararı temyize başvurmuştu. 
 
Ne olmuştu ?
 
Avustralya'nın Melbourne kentinde 1996 ile 2001 yılları arasında başpiskopos olarak görev yapan Kardinal George Pell, katedralin kilise korosunda görevli iki erkek çocuğa cinsel taciz suçlamasıyla yargılanıyordu. Avustralya'da görülen davada, kararı açıklayan 8 erkek ve 4 kadından oluşan jüri üyeleri Pell'i oy birliğiyle 5 tacizden suçlu buldu.
 
Geçen hafta Katolik Kilisesi içindeki çocuklara yönelik taciz vakalarıyla mücadele amacıyla Vatikan'da dört günlük "Kilisede Çocukların Korunması" başlıklı olağanüstü zirve düzenlenmişti. Zirvenin kapanışında konuşan Papa Francesko, çocuklara yönelik cinsel istismarı "çocukların pagan ayinlerinde kurban edilmesine benzetmişti."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR