Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MISIR'DA TREN FACİASI EN AZ 25 ÖLÜ
MISIR'DA TREN FACİASI EN AZ 25 ÖLÜ
Kahire’deki bir tren istasyonunda çıkan yangın sonucu en az 25 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat ise olayın ardından istifa etti.Kazaya makinistlerin kavgasının sebep olduğu açıklandı.
28 Şubat 2019, 01:30

 

Kahire’deki bir tren istasyonunda çıkan yangın sonucu en az 25 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat ise olayın ardından istifa etti.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan tren istasyonunda yangın çıktı.

Kentin en büyük istasyonunda çıkan yangında yetkililerin ilk açıklamasına göre 25 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı,ağır yaralıların olması ölü sayısının artacağı  bilgisine ulaşıldı..

Yaralıların sayısının ise 50 olduğu duyuruldu.

Yakıt tankında patlama

Olay yerinden ajansların geçtiği görüntülere göre istasyonun etrafını yoğun bir siyah duman kapladı.

Mısır medyasının aktardığı habere göre yakıt tankında meydana gelen bir patlama sonrası yangın başladı.

Al Ahram gazetesi ise tren kazası nedeniyle yakıt tankının patladığını ve yangının bu nedenle çıktığını belirtti.

Ulaştırma Bakanı istifa etti

Mısır Başbakanı Mustafa Madbouli, ölümlü olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Guardian’ın haberine göre bu açıklamadan birkaç saat sonra ise Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat istifa etti.Arafat’ın istifasının Başbakan Madbouli tarafından kabul edildiği duyuruldu.

MAKİNİSTLER KAVGA ETMİŞ

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık, tren kazasıyla ilgili yürütülen inceleme sonucuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Sadık, park yerine geçiş için manevra yaptığı sırada lokomotiflerden birinin ters yönden gelen diğeriyle karşı karşıya kaldığını ve birbirlerine temas ettiğini belirtti.
Sadık, bunun üzerine makinistlerden birinin, lokomotifi durdurmadan ters yönden gelen diğer makinisti azarlamak veya kavga etmek için kokpiti terk ettiğini aktardı.
 
Başsavcı Sadık, makinistsiz kalan lokomotifin yüksek hızla hareket ederek park yerinin sonundaki beton bariyere çarptığını ve ardından yangın çıktığını ifade etti.
 
Kazaya neden olan makinistin yakalanarak ifadesinin alındığını kaydeden Sadık, ayrıca kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespitlerinin yapılamadığını bu nedenle adli tıp uzmanlarından oluşan bir heyetin cesetlerden DNA örnekleri alacağını kaydetti.
 

 

Mısır Sağlık Bakanı Hale Zayid, Kahire'nin Ramses bölgesindeki tren istasyonunda dün meydana gelen kaza ve sonrasında çıkan yangında 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 kişinin yaralandığını söylemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR