Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEZAYİR DİKEN ÜSTÜNDE
CEZAYİR DİKEN ÜSTÜNDE
İsveçre'nin Cenevre kentinde yoğun bakımda tedavisi süren 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın adaylık için anayasa mahkemesine başvuracağı haberleri yer alınca Cezayir'de ortalık karıştı.
5 Mart 2019, 15:23

 

Cezayir'de geçen ay Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın tekrar aday olacağını açıklamasının ardından 22 Şubat'ta başlayan sokak gösterileri sürüyor.

İsveçre'nin Cenevre kentinde yoğun bakımda tedavisi süren 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın adaylık için anayasa mahkemesine başvuracağı haberleri yer almış, anayasa mahkemesi ise çeşitli sebeplerle ülkede bulunmayan adayın yerine bir başkasının adaylık başvurusu yapabileceğini duyurmuştu.

"Cezayir tekrar ayağa kalkmalı"

Eski Tarım Bakanı ve Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) vekili Sidi Ferroukhi istifasını dün Facebook'tan duyurdu. Vekil, Cezayir'in bir değişim sürecinden geçtiğini söyledi, "Ülkede özgürlük rüzgarları eserken Cezayir'in tekrar ayağa kalkması gerektiğini ümit etti" dedi. 

İstifa eden bir başka isim de milletvekili Khalid Tazagart oldu. 

image

Cenevre'de felç tedavisi gören Abdulaziz Buteflika, 1963'ten 1979'a kadar Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı,Buteflika'nın devlet başkanlığı dönemi ise 1999'da başladı.

1999'dan bu yana Cezayir'in devlet başkanlığını yapmaktadır.[1] 1963 yılından 1979 yılına kadar Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı olarak görevde bulundu. (PT) 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR