Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UÇAK DÜŞTÜ 157 KİŞİDEN KURTULAN YOK
UÇAK DÜŞTÜ 157 KİŞİDEN KURTULAN YOK
Etiyopya Havayolları'na ait bir uçak 149 yolcu ve 8 mürettebatla düştü. Etiyopya Başbakanı, kazayı doğrulayarak, kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı mesajını iletti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra havayolu şirketi resmi olarak kazanın gerçekleştiğini doğruladı.
10 Mart 2019, 16:53
 
Etiyopya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan kalkan ve Nairobi'ye giden Etiyopya Havayollarına ait bir uçağın düştüğü bildirildi. 
 
Etiyopya Havayollarının açıklamasında, kalkıştan 6 dakika sonra düşen uçakta 149 yolcu ve 8 kişilik mürettebat bulunduğu, kazanın, Addis Ababa'nın 50 kilometre güneyinde Debre Zeit yakınında meydana geldiği belirtildi. 
 
image
 
33 milliyetten yolcu taşıyordu
 
Devlete ait yayın kuruluşu EBC, uçakta 157 kişiden kurtulan olmadığını ve 33 milliyetten yolcu bulunduğunu duyurdu. Havayollarının sözcüsü de kurbanlar arasında 32 Kenya ve 9 Etiyopya vatandaşının bulunduğunu söyledi.
 
Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmedkazada ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. 
 
Boeing 737-8 MAX tipi uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.Devlete ait Etiyopya Havayollarının, Afrika'da en iyi havacılık şirketlerinden biri olduğu ifade ediliyor. 
 
image
 
Etiyopya basını ise Star Alliance üyesi olan havayolu şirketinin bu uçağı filosuna yakın zaman önce kattığını yazdı. Yerel basın, uçağın sadece birkaç önce satın alındığını okuyucularına aktardı.
 
Hava trafiğini takip eden Flightradar24 verilerine göre, Etiyopya Havayolları’na ait uçağın kalkıştan sonra “çok dengesiz yükseliş hızı” olduğu ifade edildi.
 
Etiyopya devlet televizyonu uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan hayatta kalan olmadığını duyurdu. Havayolu şirketinden konuşan üst düzey bir yetkilinin sözlerine yer veren devlet televizyonu, “33 ülkeden yolcuyu taşıyan uçak düştü. Kazadan kurtulan olmadı” ifadesini kullandı.
 
Yolcuların ülkeleri
 
Yetkililer, uçakta ayrıca 18 Kanada, 8 Çin, 8 ABD, 8 İtalya, 7 Fransa, 7 İngiltere, 6 Mısır, 5 Hollanda, 4 Hindistan, 4 Slovakya vatandaşının ve 4 de BM pasaportu taşıyan yolcunun bulunduğunu kaydetti.
 
image
 
Etiyopya Havayollarının üst yöneticisi Tewolde Gebremariam, uçağın pilotunun imdat çağrısı yaptığını ve Addis Ababa'ya geri dönüş için izin istediğini, pilota dönüş izninin verildiğini söyledi. 
 
Gebremariam, kazayla ilgili soruşturmanın uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi. 
 
Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmedkazada ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. Boeing 737-8 MAX tipi uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor. 
 
Devlete ait Etiyopya Havayollarının, Afrika'da en iyi havacılık şirketlerinden biri olduğu ifade ediliyor.
 
 
 
Etiyopya Havayollarının, Boeing 737-8 MAX uçağını 15 Kasım 2018'de Boeing firmasından teslim aldığı da belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR