Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA'DA BİR TÜRK TRAMVAY'I TARADI
HOLLANDA'DA BİR TÜRK TRAMVAY'I TARADI
Hollanda'nın Utrecht kentinde 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişi Gökmen Tanış adlı Türk çıktı
18 Mart 2019, 20:24
 
Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
 
Saldırının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu zanlısı Gökmen Tanış'ın gözaltına alındığı iddia edilsede güvenlik makamları bunu doğrulamadı.
 
image
 
Hollanda polisi, Utrecht'te üç kişinin ölümüne yol açan bir tramvayda yapılan saldırının faili olarak Türkiye doğumlu Gökmen Taniş adlı kişinin  fotoğrafını yayınladıktan bir süre sonra operasyon ile Gökmen Tanış'ın yakalandığı söylentisi yayıldı.
 
TRAMVAY İÇİNDE YAYILIM ATEŞİ
 
Hollanda medyasına konuşan ve saldırı sırasında aynı tramvayda yan vagonda olan bir görgü tanığı da şüphelinin bir kadını hedef aldığını, daha sonrasında da sürünerek tramvaydan çıkmaya çalışan kadına yardım edenlere ateş ettiğini belirtti.
 
65 yaşındaki Greet Oldenlam, “Bunun benim şehrimde olduğuna inanamıyorum” dedi.
 
Başbakan Mark Rutte , hükümet binalarındaki tüm bayrakların yarın yarıya indirileceğini söyledi  ve olayı '' Terör Saldırısı '' olarak kınadı.
 
image
 
'' Terör girişimi toplumumuza yapılmış bir saldırıdır ''
 
Hollanda terörle mücadele birimi silahlı saldırı olayı sonrası kriz masası oluşturdu. Saldırıyla ilgili bilgilendirilen Hollanda Başbakanı Rutte olayı 'oldukça endişe verici' şeklinde niteledi ve çabaların zanlı ya da zanlıları yakalamaya odaklandığını açıkladı.
 
Lutte "terör girişimi medeniyetimize, hoşgörülü ve açık toplumumuza yapılmış bir saldırıdır," diyerek sözlerine "buna tek bir cevap var, o da hukukun üstünlüğü ve demokrasimizin fanatizm ve şiddetten daha güçlü olduğudur. Müsamahasızlığa asla boyun eymeyeceğiz," ifadelerini ekledi.
 
image
 
Hollanda Kralı üzüntü mesajı yayınladı
 
Hollanda Kralı Willem-Alexander yaptığı yazılı açıklamada Utrecht'teki saldırıda hayatını kaybeden üç kişi ve yaralananlar için çok üzgün olduğunu ve düşüncelerinin kurbanlar ve yakınlarla olduğunu belirtti. Bu tür şiddet saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kral Willem-Alexander özgürlük ve toleransın kazanacağını belirtti.
Saldırı sonrası ağır silahlı güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Hollanda polisi tüm okul yönetimlerinden bina kapılarını kapatmaları talimatını verdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailevi mesele olduğunu söyleyenler var, terör olayı olduğunu söyleyenler de var
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ülke TV-Kanal 7-TVNet ortak yayınında saldırıyla ilgili bir soru üzerine, "Ailevi mesele olduğunu söyleyenler var. Bir terör olayı olduğunu söyleyenler var" dedi.
 
image
 
HOLLANDA SALDIRI İLE İRKİLDİ
 
Hollanda Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45'te silahlı saldırı gerçekleştirildi.
 
Bir tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 3 kişi öldü.
 
Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.
 
Silahlı saldırganın olay yerinden kaçtı,Polis ve anti-terör timi bölgede operasyon başlattı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirildi.
 
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için acil toplantı çağrısı yaptı.
 
image
 
SALDIRI SONRASİ KRİZ TOPLANTISI!
 
Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.
 
Polis, içeride saldırganın olduğunu düşündüğü bir binanın etrafını kuşattı. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırganın  Gökmen Tanış adlı Utrect'te yaşayan sabıkalı Türk olması dışında açıklama yapmadı.
 
Hollanda güvenlik kaynakları,IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu ve Utrecht kentinde yaşadığını duyurdu.
 
3 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi olarak açıklanan Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış, 3-4 yıldır görüşmediği oğlunun 1993'ten bu yana Hollanda'da yaşadığını söyledi.
 
Hollandalı emniyet yetkilileri, Utrecht kentindeki silahlı saldırıya ilişkin bir şüphelinin yakalandığını belirterek yeni bir saldırı ihtimaline karşı kent sakinlerinin evlerinde kalması uyarısında bulundu.
 
Polis sözcüsü Bernard Jens, basına yaptığı açıklamada, sosyal medyada başka saldırıların düzenlendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını bildirdi.
 
image
 
HOLLANDA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA!
 
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht şehrinde bir tramvayda gerçekleştirilen 3 kişinin hayatını kaybetmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına eden olan saldırının ardından konuşan Rutte, çok korkutucu bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Hollanda'nın Utrecht şehrinin dışında bulunan 24 Oktoberplain Meydanı'nda sabah saatlerinde bir tramvayda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi ise yaralandı. Başbakan Mark Rutte konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Olayın ardından açıklama yapan Rutte Rutte, "Çok korkutucu bir durum ile karşı karşıyayız" dedi.
 
Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) Sözcüsü Pieter-Jaap Aalbersberg gazetecilere gerçekleştirdiği basın toplantısına Utrecht'in çeşitli yerlerde silahlı çatışma yapıldığını söyleyerek başladı. Utrecht'teki polis bugün bunu daha önce onaylamadığını söyleyen Aalbersberg ölümlerin yaşandığını ifade etti.
 
image
Utrecht şehri için tehdit seviyesi maksimum 5 seviyesine yükseltildi.
 
Ülkenin geri kalanında, tehdit seviyesinin 4'e indirildiğini söyleyen sözcü, acil servislerin yaralılara ve vatandaşlara yardım etmek için tüm enerjiyi kullanacaklarını sözlerine ekledi.
 
Olayla ilgili bir saldırganın hala arandığını söyleyen Aalbersberg, olayda daha fazla suçluların olabileceğini, bu konudaki araştırmaların devam ettiğini bildirdi.
 
Hollanda emniyet yetkilileri, Utrecht kentindeki silahlı saldırıyla ilişkili olarak Türk kökenli Gökman Tanış'ın yakalandığını bildirdi.
 
Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, tramvayda 3 kişiyi öldüren kişinin 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış olduğunu açıkladı.
 
Hollanda'nın Utrecht kentindeki bir tramvayın içinde gerçekleşen silahlı saldırıda,3 ölü ve yaralananlar olduğu kaydedilmişti.
 
Şefaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR