Güzel ülkemiz için yazıyoruz - RUS DENİZALTINDA YANGIN FACİASI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/34467/rus-denizaltinda-yangin-faciasi

 

RUS DENİZALTINDA YANGIN FACİASI
RUS DENİZALTINDA YANGIN FACİASI
Rusya Donanması adına okyanus tabanında araştırma yapmakla görevlendirilmiş denizaltı aracı batiskafta, ülke karasuları içerisindeyken çıkan yangında 14 denizcinin yaşamını kaybettiği belirtildi.
2 Temmuz 2019, 21:41
 
Rusya Savunma Bakanlığı, donanmaya bağlı bir su altı aracında çıkan yangında 14 mürettebatın öldüğünü açıkladı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada dün akşam 20.30'da çıkan yangının, aracın deniz tabanının derinliğine dair ölçümler yaptığı sırada çıktığı ve mürettebatın dumandan zehirlendiği belirtildi.
 
Açıklamada "Ekibin fedakar mücadelesi sonucu yangın söndürüldü" ifadeleri yer aldı. Olay sırasında su altı aracında kaç kişinin bulunduğu ise açıklanmadı.
 
Su altı gemisi, Rusya'nın Kuzey Filosu'nun ana üssü olan Murmansk'taki Severomorsk bölgesindeydi.
 
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün düzenlenecek Rusya'nın Nehirleri forumuna katılımının iptal edildiğini ve Putin'in "kısa süre içinde" Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşeceğini açıkladı.
 
Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatılırken üsse geri götürülen araç da incelemeye alındı.Denizaltılar gemilerden bağımsız olarak hareket edebilirken su altı araçları, tepelerinde bekleyen bir gemiye bağlı kalıyor.Soruşturmayı doğrudan Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın başkanlığında bir heyet yürütecek.
 
image
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede kendisine Rus Deniz Kuvvetleri’ne ait denizaltı aracında çıkan yangının nedenlerini ortaya çıkarmak üzere aracın çekildiği Severomorsk’a gitme talimatı verdi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede kendisine Rus Deniz Kuvvetleri’ne ait denizaltı aracında çıkan ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının nedenlerini ortaya çıkarmak üzere aracın çekildiği Severomorsk’a gitme talimatı verdi.
Putin, “Raporları bizzat dinlemek ve komisyonu bu trajedinin nedenlerini koşulsuz olarak ortaya çıkarmaya yönlendirmek üzere Severomorsk’a gitmenizi rica ederim. Oradan döndükten sonra bizzat bana rapor etmenizi rica ederim” diye konuştu.
 
image
 
PUTİN HAYATLARINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ SUNDU
 
Putin ayrıca denizaltı aracında meydana gelen yangında hayatlarını kaybeden 14 denizcinin ailelerine başsağlığı dileklerini sundu.
 
“Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum” diyen Putin, Savunma Bakanı Şoygu’ya ailelere her türlü yardım ve desteğin sağlanması için ayrıca talimat verdi.
 
ŞOYGU: 14 DENİZCİNİN ÖLDÜĞÜ ARAÇ İNCELENİYOR, KAZANIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR
 
14 denizcinin hayatını kaybettiği denizaltı aracında çıkan yangınla ilgili Putin’i bilgilendiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, şu anda araçtaki incelemelerin devam ettiğini ve kazanın nedenlerinin araştırıldığını aktardı.
 
Şoygu, “14 denizci hayatını kaybetti, mürettebatın kararlı eylemleri sonucu çıkan yangın söndürüldü. Denizaltı aracı şu anda Severomorsk’taki üste bulunuyor, aracı inceleme çalışmaları sürüyor, olup bitenin nedenleri araştırılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Şoygu, kazanın nedenlerinin soruşturulması için Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu da ekledi.
 
Yine Rusya'nın Kuzey Filosu'na ait Kursk adlı denizaltı, 2000 yılının Ağustos ayında patlama sonrası Barents Denizi'nde batmış, 118 mürettebat hayatını kaybetmişti.