Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSRAİL POLİSİ BAYRAM SABAHI BİLE DURMADI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/34728/israil-polisi--bayram-sabahi-bile-durmadi

 

İSRAİL POLİSİ BAYRAM SABAHI BİLE DURMADI
İSRAİL POLİSİ  BAYRAM SABAHI BİLE DURMADI
İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti. Gelen görüntülerde, İsrail polisinin kutsal mekanın avlusunda Filistinlilere biber gazıyla müdahale etti
11 Ağustos 2019, 21:33
 
 
İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Kurban Bayramı namazı sonrası Filistinlilere sert müdahale etti.Polis, Filistinlilere karşı göz yaşartıcı gaz, ses bombaları ve plastik mermi kullandı.
 
image
 
Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınlarını durdurmak için bir saat gecikmeli kılınan bayram namazı sonrası Harem-i Şerif'in batı yakasındaki El-Meğaribe Kapısı'nda toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail polisinden fanatik Yahudilere kapıyı açmamasını istedi.
 
image
 
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da bayram namazının bitmesinden kısa süre sonra patlak veren olayda onlarca Filistinli yaralandı, en az 14 kişi hastanelere kaldırıldı.
 
Filistinliler tekbir ve sloganlarla İsrail polisine tepki gösterirken, yüzlerce fanatik Yahudi de El-Meğaribe Kapısı'nın diğer tarafında Harem-i Şerif'e baskın düzenlemek üzere hazır bekledi.
 
image
 
YARALI MÜSLÜMANLAR VAR
 
Kudüs İslami Vakıflar yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombaları ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğunu ve aralarında Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb'in de bulunduğu bazı Filistinlilerin yaralandığını söyledi.
 
Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da, İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermiyle gerçekleştirdiği saldırıda birçok Filistinlinin yaralandığı belirtildi.