Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KORKUTAN KORONAVİRÜS ÖLÜMÜ
KORKUTAN KORONAVİRÜS ÖLÜMÜ
Çin'in Vuhan (Wuhan) eyaletinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için 33 gündür mesai yapan Çinli doktor "aşırı çalışmaktan dolayı" hayatını kaybetti.
1 Mart 2020, 19:23
 
 
Çin'in Wuhan eyaletinde koronavirüs ile mücadele için 33 gündür mesai yapan Çinli doktor "aşırı çalışmaktan dolayı" hayatını kaybetti.
 
Adının Cong Cinşing (Zhong Jinxing) olduğu belirtilen 32 yaşındaki doktorun Çin'in güneyinde bulunan Hong Kong yakınlarındaki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde 33 gün aralıksız mesai yaptığı ve geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte Çin'de koronavirüsle mücadele kapsamında ölen doktor sayısı 8'e ulaştı.
 
Daha önce koronavirüsü dünyaya duyuran ilk kişi olan 34 yaşındaki Çinli Doktor Li Vınliyan (Li Wenliang) enfekte olması sebebiyle karantinadayken hayatını kaybetmiş bu olay birçok kesim tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. 34 yaşındaki doktor Vınliyan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in resmi açıklamasından 3 hafta önce koronavirüs tehlikesini haber vermiş ancak bu hareketi sebebiyle Vuhan polisi tarafından sorguya çekilmişti.
 
Öte yandan dünyada koronavirüs sebebiyle ölü sayısı 2 bin 990'a çıkarken, enfekte olan hasta sayısı da yaklaşık 2000 kişi artarak 87 bin 470 olarak açıklandı. Çin’de bir günde 35 kişi daha hayatını kaybederken 576 yeni vaka kaydedildi.
 
Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore'de 3 bin 526 kişide virüs görülürken ölü sayısı 17'de kaldı. Çin’den sonra en çok ölümün yaşandığı İran’da ölü sayısı 54'e yükseldi.
 
Koronavirüs sebebiyle İtalya'da ölü sayısı 29, Diamond Princess gemisinde 6, Japonya'da 6, Fransa ve Hong Kong'da 2, ABD, Tayvan, Tayland, Filipinler ve Avustralya'da 1 oldu.
 
Ermenistan'da ilk Covid-19 vakası
 
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu duyurdu.
 
Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki Ermenistan vatandaşında Kovid-19 tespit edildiğini belirtti.
 
Dünyada koronavirüsle ilgili yaşanan diğer önemli gelişmelerse şöyle oldu:
 
ABD'de ilk kayıp: Washington eyaletinde 50 yaşında bir kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
Tayland'da ilk ölüm gerçekleşti. Ülkede enfekte hasta sayısı 42'ye çıktı.
Fransa’da virüs görülen kişi sayısı bir günde 100'e yükseldi. Fransa ve İtalya'da halka açık etkinlikler yasaklandı
Avustralya yüksek risk gerekçesiyle İran'a uçuş yasağı getirdi.
Japonya tarihinde ilk kez beyzbol maçları seyircisiz oynandı. Ülkede okullar tatil ve halka açık etkinlikler yasak.
 
Koronavirüsün en çok vurduğu 15 ülke ve genel tablo
 
86.993
Toplam koronavirüs vakası
 
2.979
Toplam ölü sayısı
 
42.363
Toplam iyileşen hasta
 
Dubai'de Emirates Havayolları düşük yolcu kapasitesi nedeniyle çalışanlarından ücretli veya ücretsiz izin kullanmalarını talep etti.
 
Türkiye'nin komşusu Ermenistan'da ilk vaka yaşandı. Bu kişinin İran'dan gelen bir vatandaş olduğu açıklandı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pence ülkede koronavirüs salgınının düşük risk taşıdığını ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi. American Airlines, İtalya'ya bazı uçuşlarını iptal etti
 
Latin Amerika'da Brezilya ve Meksika'nın ardından Ekvador'da da Kovid-19 tespit edildi. Hastanın temasa geçtiği 80 kişi gözlem altına alındı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR