Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MADEN ÇÖKMESİNDE ÖLÜ SAYISI 120 OLDU
MADEN ÇÖKMESİNDE ÖLÜ SAYISI 120 OLDU
Myanmar'ın güneydoğusundaki Mon eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 120'ye çıktı.Myanmar Thaton kentine bağlı bir köyde dün meydana gelen heyelanda toprak altında kalanları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
2 Temmuz 2020, 20:58
 
Myanmar'da yeşim taşı çıkarılan bir madende meydana gelen toprak kayması sonucu en az 120 kişi hayatını kaybetti.
 
Myanmar'ın son yıllardaki en ölümcül kazalarından biri olan olay, Çin sınırındaki Kaçin eyaletine bağlı Hpakant bölgesindeki bir madende yaşandı. Aşırı yağışlar sonucu madende toprak kayması meydana geldi, madenciler toprak altında kaldı.
 
image
 
İtfaiye ekipleri şu ana en az 120 madencinin cansız bedenine ulaştıklarını belirtirken, toprak altında kalan kişiler için yapılan arama kurtarma çalışmalarının da şiddetli yağmur nedeniyle sekteye uğradığını açıkladı.
 
Yetkililer, can kaybının artmasından endişe ettiklerini söyledi.
 
Bir gün önce şiddetli yağmur ve toprak kayması ihtimaline karşı halkı uyardıklarını belirten Myanmar polisi yetkilileri, bu uyarı yapılmasaydı ölü sayısının çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.
 
Yetkililer, AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada, “Yüzlerce insan ölmüş olabilirdi, şimdikinden çok daha fazlası, ancak uyarı birazını kurtarabildi. Görünüşe göre, diğerleri yağmur sırasında tehlikeye açık madenlerde çalışmama yönündeki uyarıyı dikkate almadılar” dedi.image
 
Myanmar dünyanın en büyük yeşim taşı ihracatçısı olarak biliniyor. Ancak çalışma koşulları ve güvenlik önlemlerinin eksikliğini nedeniyle sıklıkla facialar yaşanıyor. Ayrıca muson sezonunda sıklıkla sel felaketleri ve toprak kaymaları yaşanıyor. Ülkede geçen yıl 100'den fazla madenci hayatını kaybetmişti.
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR