Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE BAŞKANI'NIN CESETİNE ULAŞILDI
BELEDİYE BAŞKANI'NIN CESETİNE  ULAŞILDI
Seul polisi Belediye Başkanı Park’ın yerel saatle 17.17’de kaybolduğunun bildirilmesinin ardından yerinin tespit edilebilmesi için çalışma başlatıldığını duyurmuştu.Park Won-soon’un kızının, “Telefonu şu anda kapalı. 4-5 saat önce evden ayrıldı” ifadelerini kullandığı aktarıldıktan sonra yoğun aramalar trajedi ile son buldu.
9 Temmuz 2020, 20:17
 
Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın haberine göre kızı tarfından kayıp olduğu bildirilen Seul Belediye Başkanı’nın cesedine ulaşıldı.
 
Cesedin, Park Won-soon’un telefonunun son kez sinyal verdiği Bugak bölgesine yakın bir yerde bulunduğu bildirildi.
 
Babasından haber alamadığını belirten ve arama çalışmalarının başlatılmasına yardım eden kızı ise babasının son gönderdiği telefon mesajının ‘vasiyetnameye benzediğini’ açıkladı. Polis ise başkanın cesedi ve olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre suikast izine rastlanılmadığını bildirdi.
 
Kızının açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Park Won-soon’un intihar ettiği iddiası üzerinde duruluyor. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.
 
image
 
NE OLMUŞTU?
 
Seul polisi yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Park'ın yerel saatle 17.17'de kaybolduğunun bildirilmesinin ardından yerinin tespit edilebilmesi için çalışma başlatıldığını duyurmuştu.
 
Park Won-soon'un kızının, “Telefonu şu anda kapalı. 4-5 saat önce evden ayrıldı” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.
 
Yetkililer, Park Won-soon'un saat 16.40'ta yapılacak olan programlarından birinin “kaçınılmaz koşullar” nedeniyle iptal edildiğini açıklamıştı.
 
image
 
DEVLET BAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİRDİ
 
Ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından ve sivil aktivistlerinden olan Park Won-sun, 2011’de Seul Belediye Başkanı seçilmişti. Kentin sevilen başkanı geçen haziranda 3’üncü ve son dönem için yeniden bu göreve seçilmişti.
 
Özellikle siyasilerle ünlü iş insanlarının arasındaki bağları ‘yolsuzluk’ olarak tanımlıyor ve açıktan eleştiriyordu.
 
Park, 2011 yılında büyüyen başkentin belediye başkanı seçildi ve Haziran 2019'da üçüncü ve son dönemine oy verdi.
 
64 yaşındaki, Güney Kore'nin artan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerini eleştirdiği bilinen uzun zamandır sivil bir aktivist ve insan hakları avukatıdır. Halkın Katılımcı Demokrasi Dayanışması'nı başlatmadan önce 1980 ve 1990'larda siyasi aktivistleri savundu. STK, Güney Koreli işletmelere egemen olan ve Güney Kore'deki en büyük kar amacı gütmeyen kuruluşlardan biri haline gelen holdinglerin reformuna yardımcı oldu. 
 
Eski Başkan Park Geun-hye'nin 2017 ithamına ve 2018 mahkumiyetine yol açan Mum Işığı Gösterilerinde önemli bir rol oynadı.
 
Park Won-soon, Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in liberal Demokrat Partisi'nin bir üyesiydi ve 2022'de ülke çapında yapılacak bir sonraki seçimlerde Güney Kore'nin cumhurbaşkan adayı olması bekleniyordu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR