Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN'A MAFYA DEDİ !
CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN'A MAFYA DEDİ !
Bulgaristan'da yolsuzlukla mücadele görevlisinin gözaltına alınması sonrasında ülkede başlayan gösteriler sürerken, Cumhurbaşkanı Radev, Borisov hükümetini "mafya" gibi davranmakla suçlayarak istifa çağrısı yaptı.
12 Temmuz 2020, 11:25
 
Bulgaristan'da Başbakan Boyko Borisov hükümetini protesto için Cumartesi günü de gösteriler düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Rumen Radev de "mafya" gibi davranmakla suçladığı hükümetin istifasını istedi.
 
Cumartesi akşamı televizyondan halka hitap eden Radev, ülkede günlerdir sürmekte olan hükümet karşıtı protestolara değindi. Radev, "Hükümetin mafya karakteri, her yaştan ve her siyasi yönelimden Bulgarları, yasalara saygı duyulmasını talep etmeye itti" diye konuştu.
 
Yolsuzlukla mücadele görevlisi gözaltında
 
Bulgaristan'da Perşembe günü düzenlenen operasyonlarda, Cumhurbaşkanlığı ofisinde çalışan bir yolsuzlukla mücadele sorumlusu ve bir güvenlik danışmanı gözaltına alınmıştı.  Bu kapsamda, her iki kişinin çalışma ofislerinde iki ayrı soruşturma kapsamında arama yapılmıştı. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına yolsuzluk ve devlet sırlarına ihanet suçlamaları yöneltiliyor.
image
 
Baskınlardan ötürü ülkenin muhafazakâr başbakanı Boyko Borisov'u suçlanıyor.
 
Televizyon konuşmasında hükümet ve başsavcıyı "bazı dolaplar çevirmekle" suçlayan Radev, hükümetin istifasının "tek çözüm" olduğunu savundu. Radev, ülkede halihazırda bir "mafya karşıtı uzlaşı" oluştuğu uyarısında bulundu. Borisov hükümetine karşı eleştirel bir tutum benimseyen Cumhurbaşkanı Radev, başbakanı "oligarklarla bağlantılı" olmakla suçluyor.image
 
Protestolar nasıl başladı?
 
Cumhurbaşkanı Radev'in yanında çalışan iki kişinin ofislerine yönelik baskınların ardından ülkede hükümetin istifasını isteyen protesto gösterileri başladı. Protestolara katılanların çoğunun, bu baskınlarla Cumhurbaşkanı Radev'in hedef alındığını savunuyor. Başsavcı Ivan Geşev'in de istifasını isteyen protestocular, başsavcıyı resmi kurumların temsilcileri ve yerel oligarklara yönelik soruşturmaları bilerek geciktirmekle suçluyor.
 
Cumartesi günü devam eden gösterilerde, eylemciler, hükümete karşı "Mafya", "Katiller" ve "İstifa" gibi sloganlar attı. Başkent Sofya'da Cuma günü iki eylemci ve dört polis memuru yaralanmıştı. Gösteriler sırasında, toplamda 18 kişi de gözaltına alındı.
 
image
 
"Kan dökmeyin"
 
Protestolarla ilgili Cumartesi akşamı bir açıklamada bulunan Başbakan Borisov ise sükunet çağrısı yaptığı göstericilerden polise saygılı olmalarını ve "kan dökmemelerini" istedi. Görevde kalacağını vurgulayan Borisov, dünyanın "korkunç bir krizde" olduğu bu zamanlarda "istikrar" çağrısı yaptı.
 
Bulgaristan, yolsuzluğun en yaygın olduğu Avrupa Birliği (AB) ülkesi. Konuşmasında AB ülkelerine de seslenen Cumhurbaşkanı Radev, "AB'nin demokratik bir Bulgaristan'a ihtiyacı var" diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR