Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİKTOK SATIŞINA ONAY VERDİ
TİKTOK SATIŞINA ONAY VERDİ
ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un Oracle ile anlaşmasını onaylayacağını söyledi.
21 Eylül 2020, 08:37
 
Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan ve hızla büyüyen TikTok, Çin merkezli olması sebebiyle ABD‘nin adeta en büyük hedefi haline gelmişti.
 
Özellikle ABD Başkanı Donald Trump tarafından çok sert bir şekilde eleştirilen ve Çin‘e veri satmakla suçlanan TikTok, bir süredir ABD genelinde yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı.
 
ABD Başkanı Donald Trump TikTok’a 45 günlük bir süre tanımış, ve eğer bu 45 günde TikTok’un ABD bölümü ABD merkezli bir şirkete satılmazsa yasaklanacağını söylemişti. 45 günlük bu süreçte ABD merkezli pek çok şirket ile görüşmeler gerçekleştiren TikTok, bu görüşmelerden birini de dünyanın en büyük 2. yazılım şirketi olan ABD merkezli Oracle ile gerçekleştirmişti.
 
Oracle ile uzun bir süredir görüşen ve teklifleri değerlendiren Çin merkezli TikTok, neredeyse anlaşmanın sonuna gelmişti. Anlaşmalar bitecekken Trump’a yakın kaynaklardan bu anlaşmanın onaylanmayacağı ve TikTok’un yasaklanacağı yönünde haberler yapılmıştı. Fakat ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni yaptığı açıklamaya göre Oracle ile TikTok’un anlaşması onaylandı.
 
image
 
TikTok, ABD’de Oracle Tarafından Yönetilecek
Donald Trump, TikTok ve Oracle Anlaşmasını Onayladı ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un Oracle ile anlaşmasını onaylayacağını söyledi.
Çin merkezli TikTok’un ABD bölümünü ABD merkezli Oracle’a geçirecek olan bu anlaşma sayesinde TikTok, ABD’lilere direkt olarak ABD üzerinden hizmet verecek. Böylelikle Çin tarafında TikTok’un ABD bölümüne herhangi bir erişim yapılmayacak. Diğer bir yandan anlaşma detaylarına baktığımızda ByteDance, TikTok’u kaynak kodlarıyla birlikte Oracle’a satmamış. Yani TikTok’un ABD bölümünün yalnızca sunucuları ve yönetimi Oracle’a geçecek ve TikTok’un ABD bölümünün yeni merkezi de Teksas olacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR