Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NİJERYA'DA DEPOLAR YAĞMALANIYOR
NİJERYA'DA DEPOLAR YAĞMALANIYOR
Nijerya'da polis şiddetine karşı başlayan olaylar, gıda krizine de sıçradı.Gıda saklıyor iddiası sonrası depoları bastılar ve Hükümetin kendilerinden erzak sakladığını öne süren binlerce kişi depoları yağmaladı.
28 Ekim 2020, 09:35
 
Nijerya’da polis şiddetine karşı 8 Ekim’de başlayan gösteriler sonrası ülkede bir türlü tansiyon dinmiyor. Yaklaşık üç haftalık süreçte 56 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, bu kez de gıda kriziyle ilgili tartışmalar başladı.
 
Hükümetin kendilerinden gıda saklayarak stok yaptığını öne süren vatandaşlar, depoları yağmalamaya başladı. Daily Mail’in haberine göre Jos kentinde bir araya gelen öfkeli kalabalık, çatısına çıktıkları gıda deposunun metal panellerini yamulttuktan sonra içeri girdi.
 
image
 
ÜÇTE BİRİNDE MANZARA AYNI
 
İçeri girenler çuval çuval erzağı dışarı çıkarırken, bekleyen kalabalığa fırlatmaya başladı. Jos’taki bu depodaki görüntü olayların yaşandığı tek yer değil. Ülkede eyaletlerin üçte birinde benzer manzaraların yaşandığı belirtiliyor.
 
Eleştirilerin odağındaki hükümet ise depolardaki gıdanın corona virüsünde ikinci dalga için stratejik rezerv olduğunu, amaçlarının karantinadaki kişilere yiyecek ulaştırmak olduğunu öne sürdü. Ancak bu iddiaları kabul etmeyen göstericiler, hükümetin daha şeffaf olmasını istiyor.
 
image
 
‘VATANDAŞ ÖLÜRKEN ONLAR SAKLIYOR’
 
France 24’e konuşan bir kişi, “Bu kadar ahlaksız bir hükümetimiz olabilir mi? Vatandaşları açlıktan ölürken, onlar bu malzemeleri saklıyorlar. Gıda fiyatlarında inanılmaz bir enflasyon var. Bu yüzden herkes yiyeceğe erişemiyor, açlığın sebebi bu” dedi.
 
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR