Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR SALDIRI DA VİYANA'DA
BİR SALDIRI DA VİYANA'DA
Viyana'daki Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.Saldırıda biri polis olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı
2 Kasım 2020, 23:09

 

Viyana'daki Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.Saldırıda biri polis olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı

image

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı olayı terör saldırısı olarak tanımladı. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da saat 20.00 sıralarında bir sinagogun önünde silahlı saldırı düzenlendi. 
 
Polisin operasyonu kapsamında iki saldırganın olduğu, birinin etkisiz hale getirildiği, ikinci saldırganın arandığı bildirildi. Ülkede güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.
 
image
 
Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, ORF televizyonuna yaptığı açıklamada olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirdi. "Apaçık bir terör saldırısı" ifadesini kullanan Bakan, "Çok sayıda saldırganın bulunduğundan yola çıkıyoruz. Maalesef çok yaralı var, muhtemelen ölüler de. Failler uzun namlulu silah kullanıyor" diye konuştu. 
 
image
 
Polis, olayın Seitenstettengasse sinagogu yakınında yerel saatle 20.00 sularında başladığını söyledi.
 
Sinagogun şiddetin hedefi olup olmadığı belli değil. Polis , kalabalık Şehir İçi semtinde ateş açıldığını söyleyerek sakinleri bölgeden uzak durmaya ve toplu taşıma kullanmaktan kaçınmaya çağırdı .
 
BÜYÜKELÇİ OZAN CEYHUN’DAN UYARI
 
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, saldırı sonrası ülkedeki Türkiye vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
 
“Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz!”

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR