Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRUMP ERKEN ZAFER İLAN ETTİ!
TRUMP ERKEN ZAFER İLAN ETTİ!
Başkan Donald Trump, seçimlerde oy sayımı hala sürmesine karşın, seçimleri kazandığını ilan etti. Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden ise '' sayım devam ediyor '' açıklaması yaptı.
4 Kasım 2020, 10:55
 
Başkan Donald Trump, seçimlerde oy sayımı hala sürmesine karşın, seçimleri kazandığını ilan etti.
 
Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, oyların tamamı sayılana kadar neticenin belli olmayacağını ancak sonuçlara dair iyimser olduğunu söylemişti.
image
 
Beyaz Saray’da açıklama yapan Trump, oy sayımının devam ettiği Georgia, Kuzey Carolina ve Pennsylvania gibi çekişmeli eyaletlerde seçimi önde bitirdiğini savundu, “Açıkçası, bu seçimi kazandık” dedi.
 
Trump, hala oyların sayılmaya devam etmesine tepki göstererek, “Bu, Amerikan halkı üzerinde bir hile” ifadesini kullandı. Başkan Trump, sayımın durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı planladığını belirtti.
 
ABD’de bu yılki seçimlerde oy sayımı önceki seçimlere göre daha uzun sürüyor, bunun nedeni de seçmenlerin bu yıl Corona virüsü salgını nedeniyle posta yoluyla ve erken oy kullanmayı daha yaygın tercih etmesi.
 
Trump ise, herhangi bir kanıt ortaya koymadan, posta yoluyla oy kullanmanın seçim hilesi yapılmasına neden olacağını sık sık öne sürmüştü.
 
Demokrat Partili Biden ise Trump’ın konuşmasından kısa süre önce Delaware eyaletinde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu seçimleri kazanma yolunda olduğumuza inanıyorum” ifadesini kullanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR