Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YENİ ABD BAŞKANI JOE BIDEN OLDU
YENİ ABD BAŞKANI JOE BIDEN OLDU
ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığı bildirildi.Amerikan Associated Press verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.
7 Kasım 2020, 18:17
 
ABD’de başkanlık yarışında AP ve Amerikan medyası Demokrat Partili aday Joe Biden’ın Pennsylvania’da elde ettiği galibiyetle seçimi kazandığını duyurdu. 
 
ABD’de başkanlık seçiminde kritik eyaletlerde oy sayımı sürerken, AP, CNN, NBC, CBS ve ABC, seçimi Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın kazandığını duyurdu. Biden’ın Pennsylvania’da 20 delegeyi alarak delege sayısını 273’e çıkardığı belirtildi. Başkanlık seçimini kazanmak için 270 delegeye ulaşmak gerekiyor. 
 
image
 
Biden'ın yarışı önde götürdüğü Georgia, Arizona ve Nevada'da oy sayımı sürüyor.
 
Twitter profilini ''seçilmiş başkan'' olarak güncelleyen Biden, yaptığı paylaşımda, "Amerika, muhteşem ülkemizi yönetmek için beni seçmenizden onur duydum. Bizi bekleyen görev çetin olacak ancak size söz veriyorum: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım, bana oy vermiş olsanız da olmasanız da" diye yazdı.
 
Biden'ın yardımcısı Kamala Harris de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Bu seçimde Joe Biden ve benden çok daha fazlası söz konusu. Bu, Amerika’nın ruhuyla ve bizim bu ruh için savaşmaya hazır olmamızla ilgili. Önümüzde uzun bir çalışma var. Haydi başlayalım" dedi.
 
Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise Biden’ın seçimi kazandığı haberlerine tepki gösterdi.
 
Biden’ın kanıt olmaksızın aceleyle kendini galip ilan ettiğini ifade eden Trump Pazartesi günü hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan açıklama 
 
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nihayet net rakamlar olması iyi. Bir sonraki ABD hükümetiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz. 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR