Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVUSTURYA'DA SERİ OPERASYONLAR
AVUSTURYA'DA SERİ OPERASYONLAR
Avusturya'nın başkenti Viyana geçen hafta terör saldırısına hedef olmuştu.Dün sabahtan itibaren Avusturya polisi seri operasyonlar ile Müslüman Kardeşler ve Hamas'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle aralarında özel konut, dernek, ofis ve işyerinin de bulunduğu 60'tan fazla noktaya baskın düzenlendi.
9 Kasım 2020, 22:08
 
Avusturya'da Müslüman Kardeşler ve Hamas'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle aralarında özel konut, dernek, ofis ve işyerinin de bulunduğu 60'tan fazla noktaya baskın düzenlendi.
 
Graz Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi sabah saatlerinde düzenlenen baskınların bir hafta önce Viyana'da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilintili olmadığı belirtildi.
 
Savcılık, terör örgütü üyeliği, kara para aklama ve terör finansmanı şüphesi ile 70'den fazla kişi hakkında soruşturma başlatıldığını, 30 zanlının ise acilen sorgulanacağını belirtirken, bazı konut, dernek ve şirketlerde de aramaların sürdüğünü açıkladı.
 
Savcılık açıklamasında Viyana, Aşağı Avusturya ve Steiermark'ta düzenlenen operasyonların bir yıldan fazla süren kapsamlı ve yoğun soruşturmalar neticesinde gerçekleştirildiği ifade edilerek operasyonların ülkedeki Müslümanlara ve İslami yapılanmalara yönelik olmadığının altı çizildi.
 
"Müslümanları korumak için"
 
Açıklamada, “Uygulanan önlemler daha ziyade dini, anayasaya aykırı ideolojileri yaymak için suistimal edenlere karşı Müslümanları korumaya da hizmet etmektedir” denildi.
 
Müslüman Kardeşler'in dini bir cemaat olmadığı, dini saiklere dayalı siyasi aşırılıkçılığı savunduğu belirtilen açıklamada, “Küresel faaliyet gösteren, radikal İslamcı, son derece Yahudi karşıtı bir örgütlenme” ifadelerine yer verildi.
 
Graz Savcılığı örgütün temel amacının, dünyanın tüm ülkelerinde İslam hukuku (Şeriat) temelinde bir İslam devleti (hilafet) kurmak olduğunu belirtti. Açıklamada Müslüman Kardeşler'in Avrupa ve Kuzey Amerika'da hedeflerine ulaşmak için şiddeti reddeden bir tutum sergilediği, ancak mevcut soruşturmalar ışığında Suriye ve Irak'taki radikal İslamcı terörist gruplarla yakın ideolojik ve mali ilişkilerinin tespit edildiği kaydedildi.
 
Reuters

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR