Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESAD'TAN KAÇAN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI
ESAD'TAN KAÇAN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI
Esad, geri dönmek isteyen her Suriyeli mültecinin geri dönüşü ve vatanının inşasına katkıda bulunması için gayretle çalıştıklarını söyledi.
13 Kasım 2020, 23:10
 
Suriye'nin Resmi Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre, Esad, bugün Şam’daki Emevi Konferanslar Sarayı’nda düzenlenen mültecilerin dönüşü konulu uluslararası konferansın açılışında bir video konuşması gerçekleştirdi.
 
Rusya'ya ve İran'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Esad, Suriye için mülteci sorununun insani olmanın yanı sıra ulusal bir sorun olduğunu vurguladı.
 
Son birkaç yılda yüz binlerce Suriyeli mülteciyi geri göndermeyi başardıklarını ifade eden Esad, bugün de geri dönmek isteyen her mültecinin geri dönüşü ve vatanının inşasına katkıda bulunması için gayretle çalıştıklarını söyledi.
 
Esad, yurt dışındaki Suriyelilerin ezici çoğunluğunun siyasi istismar için başka ülkelerin listelerinde yer almayı reddettiklerini ve anavatanlarına dönmeye her zamankinden daha istekli olduklarını vurguladı.
 
Esad "Bazı ülkelerin mültecileri etik insani ilkeler temelinde kucaklaması gerçeği… Batı’daki ve bölgemizdeki diğer bazı ülkelerin de insani davalarını siyasi bir pazarlık çipi haline getirerek sömürülmesiyle karşılandı ve yurt dışındaki oğullarımızın yaşadığı gerçek acıyı dikkate almadan yetkililerinin yolsuzluklarını anlatan bir para kaynağı haline getirildi.”dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR