Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLTERE BioNTech AŞISINI ONAYLADI
İNGİLTERE BioNTech AŞISINI ONAYLADI
Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği Almanya merkezli BioNTech firmasının Amerikan ilaç devi Pfizer'le ürettiği koronavirüs aşısı için İngiltere'den onay çıktı.İngiltere BionTech ile anlaşan ilk Avrupa ülkesi oldu.
2 Aralık 2020, 21:55
 
İngiliz hükümeti, Almanya'da yaşayan Türk çiftin geliştirdiği BioNTech’in geliştirdiği Pfizer'in ortak olduğu  corona virüsü aşısıyla ilgili bağımsız denetçilerin yaptığı “kullanım tavsiyesini” kabul ettiklerini duyurdu.
 
İngiltere bu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermişti ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olması bekleniyor.
 
Aşı gelecek hafta İngiltere genelinde kullanıma hazır olacak.
 
Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi şeklinde aktardığı haberde İngiliz hükümetinin açıklamalarına yer verildi. İngiliz  hükümeti, “Hükümetimiz bağımsız bir kuruluş olan İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansı’nın (MHRA) aşının kullanıma dair verdiği onay tavsiyesini kabul etti. Aşı gelecek haftadan itibaren Birleşik Krallık genelinde erişilebilecek” açıklamasını yaptı.
 
image
 
 İngiltere, Pfizer ve BioNTech’in Covid-19 aşısına onay veren ilk ülke oldu.
 
Birleşik Krallık’taki aşı komitesi, ilk olarak kimlerin corona virüsü aşısına erişebileceğine karar verecek. Pfizer-BioNTech ve Moderna geçen haftalarda yüzde 90’lara varan etkililik oranı elde eden aşılar geliştirdiklerini duyurmuştu.
 
AŞILAR HASTANELERE ULAŞTI
 
Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, “Aşıya onay verme kararı bilimin kazanmasına yönelik ilk adım ve MHRA’nı bu kararını takdir ediyoruz” dedi.
 
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da gelecek hafta aşı dağıtımına başlanacağını açıklayarak, “Aşılar şimdiden hastanelere ulaştı. Bu çok iyi bir haber” dedi. Hancock, Belçika’dan 800.000 aşının ulaştığını açıklayarak, “Bu süreçte birçok şey Pfizer’ın aşı üretim kapasitesine bağlı” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR