Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARABAĞ'DA TEKRAR ÇATIŞMA !
KARABAĞ'DA TEKRAR ÇATIŞMA !
Azerbaycan ordusunun Ermeni birliklerinin saldırısı yüzünden 4 askerini kaybettiği duyuruldu,açıklama şok etkisi yarattı.
13 Aralık 2020, 18:19
 
Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da ilan edilen ateşkese rağmen Ermeni birliklerinin saldırısı yüzünden 4 askerini kaybettiğini duyurdu. Bu haber savaş yenien mi başlıyor ? sorusunu sordurtuyor.
 
Azerbaycan'dan yapılan bu açıklama sonrası Ermenistan’dan yapılan son açıklamada, ateşkesi Azerbaycan’ın ihlal ettiği bildirildi.
 
Bakü tarafından açıklamada, Ermeni silahlı grupların ateşkes anlaşması uyarınca çekilmeleri gereken Hadrut bölgesinin kuzeybatısındaki ormanlık alanı terk etmedikleri ve “tahrik edici terörist eylemlerde” bulundukları bildirildi.
 
Yine aynı açıklama, 26 Kasım ve Aralık’taki çatışmalarda 4 Azeri askerinin öldüğü ve 3 askerin ise yaralandığı kaydedildi.
 
Taraflar Ermenistan ve  Azerbaycan birbirlerini suçladı
 
Ermenistan Savunma Bakanlığı ise pazar günü Bakü’yü, bölgedeki iki köyü ağır topçu ateşine tutarak saldırmakla suçladı. Ermenistan, Azerbaycan’ın ateşkesi ihlal ettiğini ve bu saldırılar sırasında 6 askerinin yaralandığını duyurdu.
 
Hadrut bölgesinde bulunan Rus barış güçleri ise dün ateşkesinin ihlal edildiğini teyit etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı söz konusu ihlalle ilgili herhangi bir tarafa suç isnat etmemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR