Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 TÜRK AŞIYI BULUP YILIN İNSANI OLDULAR
2 TÜRK AŞIYI BULUP YILIN İNSANI OLDULAR
Financial Times koronavirüse karşı geliştirilen aşının mimarları olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’i "Yılın Kişisi" seçti. Türeci ve Şahin hakkında yayınlanan yazıda, iki bilim insanının bir yıldan kısa bir sürede koronavirüs aşısını geliştirerek hem bilimsel hem de iş anlamında olağanüstü bir başarıya imza attıkları belirtildi.
16 Aralık 2020, 10:44
 
 
İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Financial Times, her yıl geleneksel olarak seçtiği yılın insanlarını seçti…
 
Geçen yıl Microsoft CEO’su Satya Nadella’yı seçen Financial Times,Koronavirüs'e karşı en etkili aşıyı bulan BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i seçtiğini duyurdu.
 
Covid-19 aşısını 1 yıldan daha kısa bir sürede geliştiren çiftin hem bilimsel hem de ticari anlamda büyük başarılar elde ettiğini yazan Financial Times, “Yüzyılı aşkın bir süredir en ölümcül salgına karşı 11 ay içerisinde aşı geliştiren Türeci Şahin’in çok nadir olan yalnız kaldıkları zamanda yaptıkları Mainz kentindeki ıssız sokaklarda 1980’ler pop müziklerine dinleyerek egzersiz yapmaktı” ifadesini kullandı.
 
     image
Financial Times’ın internet sitesinde yayınlanan kapsamlı makale için konuşan Dr. Şahin, “İngiltere’de ilk aşı olduğu sırada çok gergindik. İnsanların testlerin haricinde ilk kez gerçek yaşam standartlarında aşı olması çok farklı bir şey” dedi.
 
Gazete, Türeci ve Şahin’i “Dikkat çekici bir bilimsel ve ticari başarı hikayesinin simgeleri” olarak tanımlarken Dr. Türeci, “İnsanlar bizimle ilgili ilgilerini çeken kutucuklara tik atıyor. Fakat biz geçmişimizden ya da kökenimizden ziyade bilimimizle konuşulmak istiyoruz” dedi. Dr. Türeci, Dr. Şahin’in tespit ve öngörülerinin çok doğru çıktığını söylerken, “Bu durum çok rahatsız edici olabiliyor” diyerek espri yaptı.
 
Financial Times makalenin sonunu, “Çift elde ettikleri başarı hikayesinin topluma daha geniş bir şekilde duyulması için Dr. Şahin’in Köln’deki okulundaki sözün vurgulanması gerektiğini söylüyor. Erich Kastner isimli çocuk hikayeleri yazarının, ‘Eğer kimse yapmasa iyi bir şey olmaz’ sözünün yayılması gerektiğini söylüyorlar. Birçok bilim insanı işletme, teknoloji, eğitim ve uygulamayı bir araya getirmeli. Dr. Şahin bunu, ‘Biz her zam
 
image
 
Dünyanın en zenginleri arasında
 
BioNTech hisselerinin yüzde 18'ini elinde tutan Şahin, şirketin başarısıyla en zengin 100 Alman arasına girmişti. Şimdilerde ise Şahin’in servetinin 5,1 milyar dolara yükseldiği ve dünyanın en zengin 500 kişisi arasına girdiği belirtiliyor.
 
Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, her yıl o yıl kayda değer bir etki yaratan kişileri "Yılın Kişisi" seçiyor. Geçen yıl Microsoft’un CEO’su Satya Nadella; 2018’de ise ABD'li milyarder yatırımcı George Soros gazete tarafından bu unvana layık görülmüştü.
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR