Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİN DSÖ İÇİN KAPILARI KAPATTI !
ÇİN DSÖ İÇİN KAPILARI KAPATTI !
DSÖ Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, Covid-19 kökenini araştıracak uluslararası uzmanlardan oluşan bilim heyetinin Çin'e girişine izin verilmediğinin "büyük hayal kırıklığına" uğradık sözleriyle açıkladı.
6 Ocak 2021, 08:56
 
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre merkezinde, konferans yöntemiyle basın toplantısını düzenledi.
 
Covid-19'un kökeni araştırmak için bu hafta Çin'e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin konuşan Ghebreyesus, “Bugün, Çinli yetkililerin Çin'e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz vermediğini öğrendik. Ekibin iki üyesinin Çin'e yolculuklarına çoktan başlamış olması gerekiyordu. Ayrıca diğer görevli arkadaşlarımızın  da Çin hükümetince son dakikada belgeleri onaylanmadığı için seyahat edememesi nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradık” dedi.
 
"Çin ile temas halindeyiz"
 
Üst düzey Çinli yetkililerle temas halinde olduğunu aktaran Ghebreyesus, "virüsün kökenini araştırma misyonu"nun DSÖ ve uluslararası heyet için "öncelik" olduğunu Çinli yetkililere bir kez daha açıkça ilettiğini ifade etti.
 
DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan vize sorununun DSÖ bilim heyetinin Çin'e girişine engel olduğunu söyledi.
 
Çin’e ziyaret 
DSÖ, 2021'in ilk haftasında virüsün kökenini araştırmak için 10 uluslararası bilim insanının Çin'e gideceğini bildirmişti. Heyetin, Covid-19'un ilk patlak verdiği Vuhan kentini de ziyaret etmesi bekleniyordu.
 
DSÖ, Çin'de Covid-19 kaynaklı ilk ölümün görülmesinden 1 yıl geçmesine rağmen virüsün kökenini araştıracak bilim heyetinin henüz Vuhan'a gitmemiş olmasından dolayı eleştirilere maruz kalıyordu.
 
DSÖ, Çin'de yapılacak uluslararası araştırmalar için öncü bir ekibi geçen Temmuz'da Pekin'e göndermişti.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR