Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FACEBOK CLUBHOUSE İÇİN RAKİP ÇIKARACAK !
FACEBOK CLUBHOUSE İÇİN RAKİP ÇIKARACAK !
Gün geçmiyor ki popüler hale gelen bir uygulamanın hızla rakipleri çıkmaya başlamasın. Yaklaşık birkaç haftadır son dönemin en konuşulan uygulamasının Clubhouse için dev bir rakip geliyor.Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı.
13 Şubat 2021, 06:55
 
 
Clubhouse pek çok ülkede en çok indirilen uygulama olunca Facebook "ikizini yapmak için” çalışmalara başladı
 
Sosyal medya devi Facebook yeni sesli sohbet programı için düğmeye basarak, son dönemin en popüler uygulaması Clubhouse’a rakip olmayı planlıyor.
 
2 üst Facebook yöneticisi Clubhouse’a benzer bir uygulamanın yazılımı için talimat verdi. Çalışmaların henüz erken aşamada olduğu, ancak ortaya çıkacak ürünün Clubhouse’dan pek farkı olmayabileceği belirtiliyor.
 
image
 
Facebook’un kurucusu ve Ceo’su Mark Zuckerberg’in sesli iletişim uygulamalarıyla yakından ilgilendiği belirtiliyor. Zuckerberg, Şubat ayı başlarında Clubhouse’da bir sohbete katılarak “sanal gerçeklik” ve “artırılmış gerçeklik” konularında düşüncelerini açıklamıştı.
 
Facebook geçtiğimiz yıllarda, yeni teknolojilere ve kendi ana işini geliştirebilecek şirketlere olan ilgisiyle tanınıyor. Zuckerberg, Instagram ve WhatsApp gibi günümüzün en popüler uygulamalarını daha start-up aşamasındayken satın almıştı.
 
Facebook’un bilinen başka bir eğilimi de rakip firmaların uygulamalarını kopyalamak. Instagram 2016’da Snapchat’in bir eklentisinin birebir aynısını yapmış, geçen yıl da TikTok’a rakip Reels adlı bir uygulamayı hizmete sokmuştu.
 
Pandemi sırasında Zoom uygulaması adeta patlayınca, Facebook hemen Rooms adlı video konferans uygulamasını devreye almıştı.
 
Yılbaşından sonra büyük sıçrama gösteren Clubhouse; Türkiye, Almanya, İtalya ve Japonya’da Apple App Store’da en çok indirilen uygulama konumunda. Ocak ayında aldığı 100 milyon dolarlık yatırımla değerini 1 milyar dolara çıkartan Clubhose’a karşı Twitter da bir alternatif çıkartıyor. Twitter’ın Spaces adlı sesli sohbet uygulamasını test aşamasında olduğu belirtiliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR