Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BIDEN RUS LİDER İÇİN '' KATİL '' DEDİ ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/37157/biden-rus-lider-icin--katil--dedi-

 

BIDEN RUS LİDER İÇİN '' KATİL '' DEDİ !
BIDEN RUS LİDER İÇİN '' KATİL '' DEDİ !
ABD Başkanı Joe Biden, ABC News’tan George Stehnanopoulos’a verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir “katil” olduğu görüşüne katıldığını ifade etti ve Putin’in ABD seçimlerine müdahalesi konusunda da “bir bedel ödeyecek” değerlendirmesini yaptı.
17 Mart 2021, 14:49
 
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ABC News'den George Stephanopoulos ile Salı günü geniş kapsamlı bir röportaj için bir araya geldi.
 
Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir "katil" olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için "bir bedel ödeyeceğini" söyledi.
 
Biden ayrıca eski Başkan Donald Trump yönetiminin Taliban ile yaptığı bir anlaşmada belirlenen bir son tarih olan 1 Mayıs'a kadar tüm Amerikan birliklerini Afganistan'dan çekmenin "zor" olacağını söyledi.
 
İstihbarat raporu: Putin'i uyardım
 
ABD'nin baş istihbarat ofisi Salı günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başkan Joe Biden'ın adaylığını "karalamayı" amaçlayan kapsamlı çabaları denetlediği sonucuna varan, 2020 seçimlerine dış müdahaleye ilişkin gizli olmayan bir rapor yayınladı.
 
Biden,Ocak ayı sonlarında bir telefon görüşmesi sırasında Putin'i olası bir yanıt konusunda uyardığını söyledi.
 
Biden, "Bir bedel ödeyecek" derken ekledi:  "Uzun bir konuşma yaptık. Ve konuşma başladığında, 'Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. Bunun gerçekleştiğini tespit edersem hazırlıklı ol' dedim."
 
Stephanopoulos'un "Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusunu Biden,
 
"Mmm hmm, anlıyorum," diye yanıtladı. 
 
Biden, Başkan Putin'in "ödeyeceğini" "göreceksin" derken, ayrıntıya girmedi.
 
Yine de, "birlikte çalışmanın ortak çıkarımıza olduğu yerlerde aynı anda yürüyüp sakız çiğnemenin" mümkün olduğunu söyledi. Ocak ayında Rusya ile planlanan bir silah anlaşmasını uzatma kararına işaret etti.
 
Raporda Türk hackerlar iddiası da var
 
ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü geçen yılki başkanlık seçimlerine yapılan dış müdahalelere ilişkin 15 sayfalık bir rapor hazırladı.
 
Raporda, Putin'in Moskova'nın seçim kampanyasını eski Başkan Donald Trump lehine manipüle etme çabasından "haberdar olduğu" ve hatta "muhtemelen bunu bizzat yönettiği" belirtildi.
 
Birçok yabancı ülke ve kurum hakkında iddialara yer verilen rapora Türk hackerlar da girdi.
 
Rapora göre kasım ayında milliyetçi içerikler yayan Türk hackerlar ABD başkan adaylarının seçim kampanyaları için daha önce kurulan internet sitelerine sızdı.
 
3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerini Biden kazanmış ve 20 Ocak'ta göreve başlamıştı.
 
"Taliban ile ilgili karar sürecindeyim"
 
Biden, Trump'ın Taliban'la yaptığı ve Taliban'ın belirli şartları yerine getirmesi halinde ABD'nin Afganistan'daki tüm birliklerini 1 Mayıs'a kadar çekeceği anlaşmaya ilişkin görüşlerini de aktardı.
 
Biden, "Ne zaman gidecekleri konusunda şu anda bu kararı verme sürecindeyim," dedi:
 
"Gerçek şu ki, eski başkanın yaptığı çok sağlam bir şekilde müzakere edilmiş bir anlaşma değildi. Ve bu yüzden müttefiklerimizle ve hükümetle istişare halindeyiz ve bu karar - - şu anda inceleniyor. "
 
Biden, tüm askerlerin 1 Mayıs'a kadar ayrılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna ise "Olabilir ama zor" şeklinde yanıt verdi.