Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PUTİN SINIRDIŞI TALİMATI VERDİ !
PUTİN SINIRDIŞI TALİMATI VERDİ !
Rusya, ABD'nin yaptırımlarına misilleme olarak aralarında yeni ve eski devlet görevlilerinin bulunduğu sekiz Amerikan vatandaşına ülkeye giriş yasağı getirdi. Rusya ayrıca 10 ABD'li diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.
17 Nisan 2021, 09:24
 
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında eski ve yeni devlet görevlilerinin bulunduğu sekiz üst düzey ABD'li yetkiliye ülkeye giriş yasağı getirildiğini açıkladı.
 
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bazı Rus vatandaşlarına yönelik yaptırımlara karşılık olarak ABD Adalet Bakanı Merrick Brian Garland, Hapishaneler Federal Bürosu Direktörü Michael D. Carvajal, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Nicholas Mayorkas'ın yanı sıra ABD’nin Eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Susan Elizabeth Rice, FBI Direktörü Christopher Asher Wray, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Danica Haines, Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Eski CIA Direktörü Robert James Woolsey'e ülkeye giriş yasağı konulduğu belirtildi.
 
10 ABD'li diplomata sınır dışı
Rusya Dışişleri Bakanlığı ayrıca ABD'li 10 diplomatın sınır dışı edileceğini ve kısa süreliğine görevlendirilen ABD'li diplomatların sayısının yılda 10'a düşürüleceğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'a "ciddi istişarelerde bulunmak üzere" Washington'a dönmesi çağrısı yapıldığını ifade etti.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’ye sağduyu gösterme çağrısı yapıldığı, bu çağrının karşılık bulmaması halinde "Rusya’da ABD’nin temsilciliklerinde çalışan sayısının 300’e düşürüleceği" ifade edildi.
 
"Şimdi ABD için iyi niyet gösterme ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınma zamanı" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Aksi takdirde Amerikalılar için acı sonuçları olacak bir dizi karar uygulanacak" denildi.
 
ABD, bir gün önce Rusya'nın geçen kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiğini iddia ederek çok sayıda yaptırım kararı açıklamış ve 10 Rus diplomatın ABD'den sınır dışı edileceğini duyurmuştu.
 
Rusya seçime müdahil olunduğu yönündeki her tür suçlamayı reddediyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR