Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DAN TÜRKİYE İÇİN ÖNLEM !
ALMANYA'DAN TÜRKİYE İÇİN ÖNLEM !
Alman bakan, rahat bir yaz tatili geçirmek için tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini belirterek, "Geçen sene yaz aylarında yeni vaka oranı 100 bin kişide 20'nin altındaydı.
25 Mayıs 2021, 17:43
 
 
Covid-19 kısıtlamalarını gevşeten Almanya'da Sağlık Bakanı Jens Spahn, geçen sene yaz mevsiminde ülkedeki yeni koronavirüs vakalarının yaklaşık yüzde 50'sine Türkiye ve Balkan ülkelerine tatile giden vatandaşların sebep olduğunu bu nedenle de 2021 yazında buna karşı önlem alacaklarını söyledi.
 
Berlin hükümeti, İngiltere'den Almanya'ya giriş yapan kişilere ilk olarak Hindistan'da görülen Covid-19 varyantının yaygınlaşması sebebiyle 23 Mayıs'tan itibaren 2 hafta zorunlu karantina uygulamaya başlamıştı.
 
Geçmiş tecrübelerden ders aldıklarını ifade eden Bakan Spahn, "Şu anda 7 gündür kısıtlamalar kalktı ve yeni vakalar yüzde 65 oranında azaldı. Ancak geçen sene Türkiye ve Balkan ülkelerine tatile giden vatandaşlar yeni vakaların yarısından çoğuna sebebiyet vermişti. Buna karşı önlem alacağız. Yeni vaka artışının 100 bin kişide 20'lere çekmemiz gerekiyor." diye konuştu.
 
image
 
Spahn ayrıca, Türkiye ile Almanya arasında ülkeye giriş ve çıkışlar öncesinde Covid-19 testi yapılması konusunda da anlaşma sinyali verdi.
 
Bakan Shahn'ın açıklamalarına Sosyal Demokrat milletvekili Lars Castellucci'den tepki geldi. Castellucci, Sağlık Bakanının yeni enfeksiyonların takibinde başarılı olmadığını belirterek, Bakanın yaptığı açıklamalarıyla toplumu kutuplaştırdığını söyledi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR