Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NETANYAHU SİYASET ÇÖPLÜĞÜNE YOLLANDI
NETANYAHU SİYASET ÇÖPLÜĞÜNE YOLLANDI
İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Mecliste güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi.
14 Haziran 2021, 09:47
 
İsrail meclisi, mevcut başbakan Benjamin Netanyahu’nun 12 yıllık hükmünü sona erdirecek yeni bir hükümetin göreve gelmesi için toplandı. İsrail’in meclisi Knesset’te yapılan toplantıda, Yamina Partisi’nin Lideri Naftali Bennet ve Yesh Atid Partisi Lideri Yair Lapid’in öncülük ettiği ve sekiz partiden oluşan koalisyon, yapılan oylamada 120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin desteğiyle Netanyahu’nun çabalarına rağmen güven oyu aldı. 
 
Yeni koalisyon hükümetinde Bennet’in 2023 yılına kadar başbakan olarak görev yapacak, 2023’e kadar dışişleri bakanı olarak görev alacak olan Lapid’in ise 2023’te Bennet’ten görevi devralması ve iki yıl boyunca başbakan koltuğunda oturması planlanıyor. Netanyahu ise Likud Partisi’nin başkanlığını yapmaya devam edecek ve muhalef lideri olacak.
 
Mecliste yapılan toplantıda oylama öncesi yaptığı konuşmada Bennet, Netanyahu’ya uzun yıllar boyunca ülkesi için verdiği hizmet için teşekkür ederken, yeni koalisyonunun İran’ın nükleer silah alımını engelleyeceği vaadinde bulundu. Netanyahu ise yeni ve olası hükümeti “dolandırıcılıktan oluşan tehlikeli bir koalisyon” olarak tanımlayarak koalisyonu “en kısa sürede devireceğini” söyledi.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR