Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TALİBAN'DAN CADI AVI BAŞLADI !
TALİBAN'DAN CADI AVI BAŞLADI !
Taliban'ın eski hükümet görevlileri ile yabancı askerlerle iş birliği yaptığından şüphelenilen kişileri 'kara liste'ye aldığı, kapı kapı dolaşarak bu isimleri arıyor.
20 Ağustos 2021, 08:25
 
 
Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın, eski hükümet görevlileri ile ABD ve NATO askerleriyle çalıştığından şüphelenilen kişileri 'kara listeye' aldığı belirtildi.
 
Birleşmiş Milletler'e (BM) istihbarat bilgisi sağlayan Norveç merkezli Küresel Analiz Merkezi'nin hazırladığı raporda, Taliban'ın kapı kapı dolaşıp kara listeye aldığı isimleri aradığı kaydedildi. Yeni yönetim vizyonu konusunda dünyaya ılımlı mesajlar vermeye çalışan Taliban'ın, yabancı birliklerle iş birliği yapanların yakalanması için 'çalışmaları hızlandırdığı' ileri sürüldü. 
 
image
 
Raporda, "Taliban, eski yönetimle bağlantılı kişilerin ve iş birlikçilerinin yakalanması için çalışmaları yoğunlaştırıyor ve söz konusu kişilerin teslim olmaması durumunda, ailelerini hedef alarak şeriat kanunlarına göre cezalandırıyor" ifadelerine yer verildi. Askeri, polis ve soruşturma birimlerinde görev yapanların 'özellikle risk altında' olduğunu yazan grup, raporda eski hükümet için çalıştığı iddia edilen bir kişiye gönderilen mektuba da yer verdi. Bu hafta başkent Kabil'deki evinden Taliban tarafından alıkonulan kişiye gönderilen mektupta, "Eğer Taliban'a rapor vermezseniz, bunun yerine aile üyeleriniz tutuklanacak. Siz ve aileniz şeriat hukukuna göre yargılanacaksınız" denildiği aktarıldı.
 
Daha önce Deutsche Welle  Taliban'ın bir editörün ailesine saldırdığını ve bir akrabasının öldürüldüğünü açıklamıştı. Haberde, Taliban'ın en az üç DW muhabirinin evinde arama yaptığı belirtilmişti.
 
Geçtiğimiz günlerde Taliban ilk basın toplantısını düzenlemiş, "Bize karşı 20 yıl boyunca savaşan binlerce asker affedildi" diyen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid "Taliban'dan kimse zarar vermeyecek. Kapınızı çalmayacak. Sizi sorguya çekmeyecek" açıklamasını yapmıştı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR