Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TALİBAN GADDARLIĞI
TALİBAN GADDARLIĞI
Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, köleleştirmeye çalıştığı kadınların eylem yürüyüşünü haberleştiren iki gazeteciyi gözaltına alıp işkence etti.
9 Eylül 2021, 14:28
 
 
Afganistan’da Taliban etkisini hissettirmeye devam ediyor…
 
Ülkenin sayılı gazetelerinden Etilaat Roz’un kurucusu ve yayın yönetmeni Zaki Daryabi, iki meslektaşının yaralı bir halde çekilmiş fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.
 
Reuters’ın da aboneleriyle paylaştığı fotoğrafta gazetecilerin sırtlarında, bacaklarında, omuzlarında ve kollarında yaralar olduğu görülüyor.
 
Taliban’ın atadığı yetkililerden biri Reuters’a konuştu. İsmini açıklamayan yetkili, gazetecilere uygulanan şiddet ile ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu.
 
image
 
Daryabi, bu olayın ülke genelindeki bağımsız medyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu dile getirdi. Tecrübeli gazeteci, “Beş arkadaşımız 4 saatten fazla gözetim merkezinde tutuldu. Bu dört saat boyunca meslektaşlarımız şiddete maruz kaldı ve işkence gördü” dedi.
 
Hastaneye kaldırılan gazetecilerin tedavi altına alındığını söyleyen Daryabi, “Gazetecilere iki hafta istirahat etmeleri önerisinde bulunuldu” dedi.
 
15 Ağustos’ta Kabil’i ele geçiren Taliban’ın şiddetini artırmasından endişe ediliyor. 1996-2001 yılları arasında ülkeyi yöneten Taliban bağımsız medyaya izin vermemişti. O dönemlerde ülkede internet henüz çok yaygın değildi.
 
Daryabi, “Hükümetin aniden çökmesiyle birlikte Etilaat Roz, medyaya ve gazetecilere bir şey olmayacağını umut ederek ülkede kaldı ve çalışmalarına devam etti. Fakat dün yaşananlardan sonra ülkede medya ve gazetecilerin geleceği hakkında çok az umudum kaldı” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR