Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UKRAYNA'DA ŞOK SUİKAST GİRİŞİMİ
UKRAYNA'DA ŞOK SUİKAST GİRİŞİMİ
Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Şefir'in aracı, bu sabah saat 10:00 sularında başkent Kiev yakınlarındaki Lesniki kasabasında silahlı kişilerce hedef alındı.
22 Eylül 2021, 16:15
 
 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Birinci Yardımcısı Sergey Şefir'in bulunduğu araca Kiev yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi
 
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, birinci yardımcısı Sergey Şefir‘e yönelik suikast girişiminin arkasında henüz kimin olduğunu bilmediğini, ancak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 76. oturumunda yaptığı konuşmanın hemen ardından Kiev’e döndüğünü söyledi.
 
Zelenskiy, suikast girişimi hemen sonrasında New York’ta yaptığı açıklamada “BM Genel Kurulu’nda konuştuktan hemen sonra başkente dönüyorum. Açıkçası bunun arkasında kim var bilmiyorum. Şimdilik. Ne tür güçler var, belki iç veya dış. Ama bu, arkadaşımın arabasına ormandan ateş açarak bana selam göndermek isteyenlerin bir zayıflığıdır. Cevabımız sert olacak.” dedi.
 
Ayrıca Şefir’e suikast girişiminin tüm başkanlık ekibinin gücünü etkilemediğini de sözlerine ekleyerek “Bu, ekibimizin gücünü etkilemiyor. Bu, benim ve ekibimin değişim için, ekonomimiz için, suçlulara karşı, büyük ve etkili finansal gruplara karşı mücadele için seçtiğimiz yolu etkilemiyor. Tam tersine. Çünkü bu yetki bizlere, Ukrayna halkı tarafından bunlarla mücadele için verildi.” dedi.
 
image
 
Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Geraşçenko‘nun danışmanı saldırının ormandan otomatik silahlarla yapıldığını söyledi.
 
Başkanlık Ofisi başkanının danışmanı Mikhail Podolyak, ajansa yaptığı bir yorumda, Şefir’in arabasına yapılan silahlı saldırının, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin oligarkların sosyal süreçler üzerindeki etkisini azaltmak için yürüttüğü aktif politikasına karşı koymak için agresif bir kampanya ile ilişkili olduğunu söyledi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR