Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA HAREKATA HAZIR DURUMA GEÇTİ
RUSYA HAREKATA HAZIR DURUMA GEÇTİ
Rusya ile ABD ve NATO arasında Ukrayna konusunda artan gerilim restleşmeye dönüştü. ABD’nin 8500 askeri teyakkuza geçirdiğini açıklamasının ardından Rusya da Ukrayna sınırında 6 bini aşkın askerle savaşa hazırlık için harekat hazırlığını tamamladı.
25 Ocak 2022, 14:30
 
 
Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri bölgede 6 binden fazla birlikle savaşa hazırlık için inceleme başlattığı bildirildi.
 
Rus RIA haber ajansı, askeri yetkililere dayandırdığı haberde ülkenin güneyindeki askeri bölgede savaş hazırlığı için incelemeler yürütüldüğünü aktardı.
 
KREMLİN: ENDİŞEYLE İZLİYORUZ
 
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Washington’ın Ukrayna'yla ilgili açıklamalarının gerilimi tırmandırdığını ve ABD’nin Avrupa’da 8500 asker konuşlandırmaya hazır olduğu yönündeki açıklamasını endişeyle izlediklerini belirtti.
 
Peskov, ABD ve NATO'nun adımlarının Ukrayna krizini körüklediğini kaydetti.
 
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, gerekirse Ukrayna'ya konuşlandırmak üzere 8 bin 500 askerin teyakkuza geçirildiğini açıklamıştı.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, dün Rusya’nın Ukrayna sınırında birliklerini artırmasına karşılık olarak birliğin Doğu Avrupa’ya daha fazla gemi ve savaş uçağı gönderdiğini ve askeri güçleri hazırda tuttuklarını söylemişti.
 
‘RUSYA BÜYÜK BEDELLERLE KARŞILAŞACAK’
 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün parlamentoda yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına yanıt olarak Rusya'ya yönelik yaptırımları sertleştirmekte tereddüt etmeyeceklerini açıkladı.
 
Avrupa Komisyonu sözcüsü de, “Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal ederse çok güçlü karşılık vereceğiz ve Rusya sert politik sonuçlar ve büyük ekonomik bedellerle karşılaşacak” dedi.
 
image
 
Ukrayna: Rusya için sabotaj hazırlığındaki grup çökertildi
 
Ukrayna istihbarat servisi SBU, Moskova'nın talimatları doğrultusunda ülkede sabotaj eylemlerine hazırlanan bir grubun çökertildiğini açıkladı.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya'nın talimatları doğrultusunda ülkede sabotaj hazırlığı içinde olan bir grubun çökertildiğini açıkladı. SBU'nun Salı günü yaptığı açıklamada grubun ülkenin kuzeyinde ve doğusunda yapılan operasyonlar sonucunda çökertildiği belirtildi. Açıklamada grubun Ukrayna'nı "istikrarsızlaştırmak" amacıyla kentlerin altyapısına yönelik silahlı saldırı hazırlığında olduğu ileri sürüldü. Grup koordinasyonunun da Rus özel kuvvetlerince yapıldığı iddia edildi.
 
Rusya'nın Ukrayna  sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırması nedeniyle iki ülke arasındaki gerginlik had safhada. Kiev ve Batılı ülkeler Rusya'nın işgal hazırlığında olduğunu savunurken Kremlin bu iddiaları ısrarla reddediyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR