Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
200 BENTLEY 1100 P0RCHE ALEV ALEV YANDI
200 BENTLEY 1100  P0RCHE ALEV ALEV YANDI
Almanya'dan ABD'ye araç taşıyan bir kargo gemisi Çarşamba günü Atlantik Okyanusu'nda alev aldı ve Azor Adaları yakınlarında sürüklenmeye devam ediyor.4000 civarında Porsche, VW, Audi, Lamborghini ve Bentley gibi araçlar cayır cayır yanarken araçların sahibi olan Volkswagen Grubu için yapılan açıklamada, "Olayın nedenini araştırmak için yerel yetkililer ve nakliye şirketi ile birlikte çalışıyoruz" denildi.
18 Şubat 2022, 09:23
 
 
İçinde 4000 lüks aracı olduğu dev kargo gemisi denizin ortasında yanıyor. İçinde Bentley Audi, Lamborghini  ve 1100 Porche dolu yanan kargo gemisi Atlantik Okyanusu'nda yanarak sürükleniyor
 
Almanya’nın Emden kentinden 10 Şubat’ta hareket eden ve Çarşamba günü Kanada’nın Davisville bölgesine varması gereken geminin kargo bölümünde çarşamba sabahı yangın çıktı. Geminin Volkswagen grubuna ait lüks otomobilleri taşıdığı öğrenildi.
 
image
 
Porsche, VW, Audi, Lamborghini ve Bentley'in sahibi olan Volkswagen Grubu için yapılan açıklamada, "Olayın nedenini araştırmak için yerel yetkililer ve nakliye şirketi ile birlikte çalışıyoruz" denildi.
 
Sosyal medyada paylaşılan çeşitli hesaplara göre, sevkıyattaki Porsche'lerin çoğu müşterilerin aylarca beklediği özel siparişlerdi .
 
image
 
Çarşamba günü Atlantik Okyanusu'nda alev aldı ve Azor Adaları yakınlarında sürüklenmeye devam ediyor
 
200 Bentley ve 1100 Porsche marka otomobil de dahil olmak üzere binlerce araç taşıdığı  Felicity Ace isimli devasa kargo gemisi, 22 mürettebatının gemiden kurtarılmasının ardından perşembe günü alev aldı ve Atlas okyanusunun ortasında yer alan Portekiz’e bağlı Azor adaları açıklarında sürüklenmeye başladı.
 
image
 
Portekiz donanması , Kanada ve ABD'ye varması planlanan Felicity Ace adlı gemiden 22 mürettebatın tamamını kurtardı .
 
Portekiz güvenlik kuvvetleri çarşamba günü mürettebatı tahliye etmek için harekete geçtiğinde, gemi Portekiz ada bölgesi Azor Adaları’ndaki Terceira Adası’ndan yaklaşık 200 mil uzaktaydı. Yetkililere göre, bir helikopterin de kullanıldığı operasyonda hiçbir yaralanan olmadı.
 
image
 
BENTLEY, PORSCHE, AUDİ, LAMBORGHİNİ
 
Geminin bağlı bulunduğu şirkete yakın kaynaklar Volkswagen Grubu’na ait 4 bin aracın gemide olduğui bildirdi.
 
Volkswagen Grubu konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.
 
Gemide 200 adet  Bentley olduğu da bildirildi. Ayrıca özel sipariş olan Porsche, Audi ve Lamborghini marka arabaların da gemide olduğu ve yandığı örenildi
 
Porsche Kuzey Amerika Sözcüsü Luke Vandezande dün akşam yaptığı açıklamada şirketin 1100 otomobilinin gemide olduğunu, ancak araçların akıbetinin bilinmediğini söyledi.
 
Sözcü arabaları için endişelenen müşterileri bayileriyle iletişime geçmeye davet etti. Açıklamada, “Ticaret gemisi Felicity Ace’in 22 mürettebat üyesi güvende ve iyi olduğu için rahatladık” ifadeleri kullanıldı.
 
Yangının nedeni şu anda bilinmiyor.
 
Bir donanma sözcüsü, geminin sahibi Japon Mitsui OSK Lines'ın gemiyi kıyıya çekmek için okyanusta giden bir römorkör bulmaya çalıştığını söyledi.
 
Bu yangın Volkswagen grubunun ilk deniz yangını değil.
 
2019’da gruba ait otomobilleri taşıyan Grande America isimli gemi alev alıp batmış, bu gemide de Audi ve Porsche da dahil olmak üzere 2 binden fazla lüks otomobil yanmış ve sulara karışmıştı.
 
Pandemi nedeniyle Asya’da yaşanan çip krizi yüzünden Volkswagen de dahil olmak üzere pek çok otomobil üreticisi uzun süredir tedarik zinciri sorunlarıyla boğuşuyordu. Avrupa ve Amerika arasındaki büyük nakliyatta gerçekleşen yangın da tedarik zinciri sorunlarına bir halka eklemiş oldu.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR