Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAVAŞ UKRAYNA'DA EVLİLİĞİ KÖRÜKLEDİ
SAVAŞ UKRAYNA'DA EVLİLİĞİ KÖRÜKLEDİ
Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'da nikahlarda rekor kırıldı. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede geçtiğimiz beş ay içinde 9 bin 120 çiftin nikahı kıyıldı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı döneminde kıyılan nikah sayısının sekiz katı.
29 Temmuz 2022, 11:15
 
 
24 Şubat'tan bu yana Rusya'nın işgal savaşı ablukasında olan Ukrayna'da nikahlarda rekor kırıldı. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede geçtiğimiz beş ay içinde 9 bin 120 çiftin nikahı kıyıldı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı döneminde kıyılan nikah sayısının sekiz katı. Bu aşırı artışı, savaştan kaynaklanan stresi bertaraf etme motivasyonuyla açıklayan Bakanlık, uzman psikologlara dayanarak, bir sonraki günün ne getireceğinin belirsiz olduğu ve "Dünün tasasız günlerinin geride kaldığı" bir ortamda çiftlerin, düğün planı yapmaktansa hızlıca nikah kıydırmayı seçtiğini kaydetti.
 
image
 
Ukrayna Bölgesel Savunma Güçleri mensuplarından Lesia Ivashchenko ve Valerii Fylymonov, başkentte görev yaptıkları kontrol noktasında silah arkadaşlarının şahitliğinde evlendi. 
 
Rusya'nın işgal savaşı ablukasında olan Ukrayna'da son 5 ayda evlenen çiftlerin sayısında rekor artış kaydedildi. Ukrayna'lı yetkililer ve psikologlar geleceğin getirdiği belirsizliğin bu artışta en etkili faktör olduğunu belirtiyor.
 
24 Şubat'ta Rusya işgalinin başlamasının ardından Ukrayna’da resmi nikahların sayısında rekor bir artış kaydedildiği belirtildi. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede geçtiğimiz beş ay içinde 9 bin 120 çiftin nikahı kıyıldı. DW Türkçenin haberine göre bu rakam, bir önceki yılın aynı döneminde kıyılan nikah sayısının sekiz katına işaret ediyor.
 
“BİR SONRAKİ GÜNÜN NE GETİRECEĞİNİN BELİRSİZ”
Bu aşırı artışı, savaştan kaynaklanan stresi bertaraf etme motivasyonuyla açıklayan Bakanlık, uzman psikologlara dayanarak, bir sonraki günün ne getireceğinin belirsiz olduğu ve "Dünün tasasız günlerinin geride kaldığı" bir ortamda çiftlerin, düğün planı yapmaktansa hızlıca nikah kıydırmayı seçtiğini kaydetti.
 
CEPHEDEKİ ASKERLER SANAL ORTAMDA NİKAH KIYIYOR
Artışın bir diğer nedeni de bürokrasinin hızlandırılması. Nikahtan önceki bir aylık bekleme süresinin savaş zamanında kaldırılmasının da artışta rol oynadığı belirtildi. Ordu mensupları ve belirli başka iş kollarında olanlar için sanal ortamda nikah imkanı da sunuluyor.
 
Ukrayna Adalet Bakanlığı, Rusya'nın geniş çaplı saldırısının ardından ülkedeki boşanma oranlarına dair herhangi bir veriyi ise açıklamadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR