Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN'DA KAOS BÜYÜDÜ OLAYLAR DURMUYOR
İRAN'DA KAOS BÜYÜDÜ OLAYLAR DURMUYOR
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Güvenlik güçlerinin sert müdahalelerde bulunduğu eylemlerde ölü sayısı artıyor.
22 Eylül 2022, 12:45
 
 
İran'da ahlak polisi tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle 13 Eylül'de gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar devam ediyor.
 
İran'da ahlak polisi tarafından gözaltındaki işkenceden sonra hastanede vefat eden  Mehsa Emini'nin ölümünün ardından protestolar devam ediyor.
 
Birçok şehire yayılan protestolarda, resmi kaynaklara göre;şimdiye kadar bir kişi güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda yedi kişinin öldüğü kaydedilirken
 
Amini'nin ardından kadınlar saçlarını kesip, başörütülerini yaktıkları videoları, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlamaya başladı. Dünya gündemine oturan görüntülerle birlikte protestoler ülke geneline yayıldı.
image
 
"DİKTATÖRE ÖLÜM" SLOGANLARI
İran rejimine karşı direnişte bulunan eylemciler ''Diktatöre ölüm'' sloganları attı. Sari şehrindeki eylemciler Humeyni ve Hamaney'in resimlerini yakarken, kadınlar ise zorla taktıkları başörtülerini ateşe verdi. Ülkenin çeşitli kentlerinde ise yüzlerce insan sokaklarda slogan atıp, ateş yaktı.
 
İNTERNETİ KESTİLER
Öte yandan, gösterilerin büyümesiyle birlikte Instagram ve WhatsApp'a erişimi keserek İranlıların eylemler için organize olmasının engellenmeye çalışıldığı belirtilmişti. İnternet engelleme gözlemevi NetBlocks dün akşam saatlerinde Twitter hesabından, İran'ın Senendec şehrinde internet kesintisi olduğunu doğruladı.
 
BİNLERCE KİŞİ YARALANDI, 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sokağa çıkan binlerce protestocu, eylemleri esnasında kendilerini engellemek isteyen polisle de çatışma yaşadı. Plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanan polisin, gerçek mermi ile gösteri düzenleyenlere ateş açtığı kaydedildi. İran'da çıkan olaylar nedeniyle binlerce yaralının olduğu ifade edilirken, ölü sayısının ise 10'a yükseldiği kaydedildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR