Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATAR'DA TARTIŞILAN ÖLÜM VAKASI
KATAR'DA TARTIŞILAN ÖLÜM VAKASI
21 Kasım'da üzerinde gökkuşağı deseni bulunan bir tişört giydiği için 2022 Katar Dünya Kupası'nda oynanan ABD-Galler maçına girişi engellenen ve güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınan gazeteci Wahl, Katar'da hayatını kaybetti
10 Aralık 2022, 17:05
Ar-Rayyan'da Gökkuşağı tişörtü giydiği için stadyuma alınmamasıyla gündeme gelen ABD'nin önde gelen futbol gazetecisi Grant Wahl (48), 2022 Dünya Kupası'nı takip etmek için bulunduğu Katar'da, Arjantin-Hollanda karşılaşmasını stadyumda izlerken hayatını kaybetti.
 
Wahl'ın karşılaşmanın uzatmaları başlarken fenalaştığı belirtildi.  Eric Wahl, kardeşinin ölüm tehditleri aldığını ve öldürüldüğünü düşündüğünü ifade etti.
BBC, Wahl'ın karşılaşma sırasında kalp krizi geçirdiği ihtimali üzerinde durulduğunu, ancak bunun henüz doğrulanmadığını belirtti. 
 
ABD Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Futbolseverler ve en yüksek kalite gazeteciliğin hayranları olarak oyunumuz ve onun kahramanları hakkında keyifli hikayeleri anlatması için Grant'a güvenebileceğimizi bilirdik" denildi.image
 
Wahl'ın eşi Céline Gounder de ölümün kendisini, "tamamen şoke ettiğini" söyledi. 
Wahl, pazartesi, kendi internet sitesinde son 10 gündür kendisini iyi hissetmediğini ve bronşit olduğu düşünülen bir hastalık için antibiyotik aldığını yazmıştı. Wahl, "Vücudum sonunda beni yüzüstü bıraktı. ABD-Hollanda maçının gecesinde soğuk algınlığım daha ağır bir şeye dönüştü. Göğsümde farklı bir seviyede baskı ve rahatsızlık hissetmeye başladım. Burada düzenli Covid testi yaptırmadım ama klinikte yüksek ihtimalle bronşit olduğumu söylediler" ifadelerini kullanmıştı.
 
Wahl, 21 Kasım'da üzerinde gökkuşağı deseni bulunan bir tişört giydiği için 2022 Katar Dünya Kupası'nda oynanan ABD-Galler maçına giremediğini ve güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındığını bildirmişti.
 
"Kardeşimin öldürüldüğüne inanıyorum"
Gazetecinin kardeşi Eric Wahl, Grant'in öldürüldüğüne inandığını söyledi. Ölüm haberiyle ilgili bir video açıklama yapan Eric Wahl, "Ben eşcinselim. Dünya Kupası'nda gökkuşağı tişörtü giymesinin sebebi benim. Bana ölüm tehditleri aldığını söylemişti. Kardeşimin normal şekilde öldüğüne inanmıyorum. Bence o öldürüldü. Yardım için yalvarıyorum" dedi. 
Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçtiklerini belirten Eric Wahl, Grant'in stadyumda fenalaştıktan sonra bir Uber'le hastaneye götürüldüğünü ve orada öldüğünü aktardı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR