Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA UKRAYNA'YA TANK YOLLUYOR
ALMANYA UKRAYNA'YA TANK YOLLUYOR
Almanya, Ukrayna'ya 14 adet Leopard 2 tankı göndereceğini duyurdu .Almanya Başbakanı Olaf Scholz Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda baskı altındaydı.
25 Ocak 2023, 19:10
 
Almanya'da Şansölye Olaf Scholz hükümeti Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını tedarik edeceğini duyurdu.
 
Yapılan açıklamada "Bu karar, Ukrayna'yı elimizden gelen en iyi şekilde destekleme yönündeki bilinen çizgimizi takip etmektedir. Uluslararası alanda yakın bir koordinasyon içinde hareket ediyoruz" denildi.
 
Amacın Ukrayna için Leopard 2 tanklarıyla hızlı bir şekilde iki tabur kurmak olduğu belirtilen açıklamada, Almanya'nın ilk etapta askeri stoklardan 14 adet Leopard 2 tankı sağlayacağı bildirildi.image
 
Açıklamada ayrıca Ukrayna birliklerinin Almanya'daki eğitiminin yakında başlayacağı ve Almanya'nın lojistik ve mühimmat da sağlayacağı belirtildi.
Almanya ayrıca, stoklarındaki Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya hızlı bir şekilde teslim etmek isteyen ülkelere de gerekli transfer izinlerinin verileceğini duyurdu.
 
Almanya, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını göndermekten neden çekiniyor?
Ukrayna, aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerden Leopard tankı talebinde bulundu
Almanya baskı altındaydı
 
Almanya'daki üç partili koalisyon hükümeti, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında NATO'nun bir parçası olarak gerilimi tırmandırmaktan duyduğu endişe nedeniyle bu kararı almakta zorlanıyordu. Kamuoyu yoklamaları da Alman kamuoyunun Ukrayna'daki savaşa güçlü silahların gönderilmesine sıcak bakmadığını gösteriyordu.
 
Bir süredir yoğun çatışmaların sürdüğü Ukrayna'nın doğusundaki Soledar kentinden çekildiğini doğrulayan Ukrayna ordusunun Rus güçleri tarafından ele geçirilen topraklarını geri alabilmesi için yaklaşık 300 adet savaş tankına ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.
 
Öte yandan Washington yönetiminin de Abrams tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine karşı engelini yakında kaldırabileceği öne sürüldü, ancak henüz bu konuda resmi bir yorum gelmedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR