Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZİYARETİNE GİTTİĞİ AİLESİ YOUTUBER'İ KATLETTİ
ZİYARETİNE GİTTİĞİ AİLESİ YOUTUBER'İ KATLETTİ
2017 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye ailesi ile gelip yerleşen Tiba al-Ali ailensinin geri Irak'a dönmesi ile Türkiye'de yalnız yaşıyordu. Bir hafta önce Irak'a yaptığı geziye kadar Youtuber olarak yaşadı. Annesini görmeye Irak'a gitti ve ailesi tarafından katledildi.
4 Şubat 2023, 19:40
 
2017'de Irak'tan Türkiye'ye kaçan ve YouTube'da paylaştığı videolarla tanınan 22 yaşındaki Tiba al-Ali, ailesinin planladığı korkunç bir cinayete kurban gitti. Suriyeli erkek arkadaşıyla evlilik hayalleri kuran Ali, geçen ay sonunda beş yıl önce kaçtığı memleketini ziyaret etmeye karar verdi.
 
Türkiye'de yaşamasından rahatsız olan ailesiyle uzun süredir sorun yaşayan 22 yaşındaki YouTuber, geçen ay Irak'ın ulusal futbol takımını Körfez Kupası maçlarında desteklemek için ülkesine döndü. Bunu haber alan ailesi, genç kadını Irak'ın güneyindeki memleketi Divaniye'ye kaçırdı.Genç kadın burada babası tarafından “namus” adı altında boğularak vahşice katledildi.
 
Cinayet öncesinde polisin aile ve genç kadın arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.
Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Saad Maan, Twitter'da yaptığı açıklamada Iraklı makamların aile krizini çözmek için araya girdiğini belirtti. Maan, aile ile Ali’yi barıştırma yolunda olumlu yönde ilerlediklerini ve ölüm haberinin kendilerini şaşırttığını kaydetti.
                image
 
İLAÇLA BAYILTIP KAÇIRDILAR
Teslim olan katil babanın genç kadının Türkiye'de tek başına yaşamasından rahatsız olduğu belirtilirken Ali'nin Bağdat'ta annesiyle buluştuğu sırada ilaçla bayıltılıp ailesindeki erkekler tarafından kaçırıldığı kaydedildi.
 
IRAK’TAKİ YASALAR TARTIŞMA YARATTI
Genç kadın, Suriyeli erkek arkadaşıyla Türkiye'deki günlük yaşamına dair çektiği videolarla birçok takipçi kazanmıştı.
 
Ali'nin ölümü Irak'ta büyük tepkiye yol açtı. Düzenlenen gösterilerde sivil toplum kuruluşları, Irak’ta kadın cinayetlerini önlemek için failin cezalandırılmasını istedi. Sosyal medyada da yarın Bağdat'ta genç kadın için gösteri düzenlenmesi çağrısı yapıldı.
 
Iraklı Kürt kadın siyasetçi Ala Talabani hükümetlerin yeterli önlem almaması nedeniyle kadınların çağdışı geleneklerin kurbanı olduğu yorumunu yaptı. Uluslararası Af Örgütü de cinayeti kınayarak Irak'ta sözde “namus cinayetlerini” önlemek için cezaların artırılması çağrısında bulundu.
Irak'taki ceza kanunları nedeniyle katil babanın “namus cinayeti” işlediğini söyleyip ceza almadan serbest bırakılmasından endişe ediliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR