Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YUNANİSTAN'DA TREN KAZASI
YUNANİSTAN'DA TREN KAZASI
Raydan çıkan vagonların yanı sıra bazı vagonları alevlerin sarması onlarca insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açtı. Larissa'daki hastaneye getirilen yanmış cesetlerin kimliği DNA testiyle belirlenecek. Yunanistan'da şok etkisi yaratan kazanın nedeni henüz bilinmiyor
1 Mart 2023, 12:50
 
Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 32 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi. Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı.Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 32 kişi öldü, 85 kişi yaralandı.
 
Yunanistan'da Salı akşam saatlerinde duyulan trajedi haberi dakikalar içinde dünyada manşet oldu.
Ülkenin orta kesimindeki Larissa şehri yakınlarında bir yolcu treni ile yük treni yüksek hızla çarpıştı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, kazanın gerçekleştiği küçük Tempe kasabasının başkent Atina'nın 380 kilometre kuzeyinde yer aldığını aktardı. Bir vadinin kıyısında yer alan Tempe'den bir büyük otoyol geçiyor ve demiryolu tünelleri bulunuyor.
 
Trenlerin aynı hat üstünde seyrederken çarpıştığı bildiriliyor. Yolcu treninde çarpışma sırasında 342 yolcu ve 10 çalışan bulunuyordu. Yerel medyaya yansıyan görüntülerde ve uluslararası haber ajanslarının servis ettiği fotoğraflarda, raydan çıkmış vagonlardan dumanların yükseldiği görüldü.
 
Kazanın bildirilmesiyle birlikte itfaiye ekipleri ve onlarca ambulans olay yerine sevk edildi. 150 itfaiyeci ile kurtarma ekipleri sabaha kadar yolcu treninde sıkışmış kişileri kurtarmaya çalıştı. İtfaiye sözcüsü Vassilis Varthakoyiannis ise, kurtarma görevlileri için şartların çok zor olduğundan söz etti.image
 
Bir kurtarma görevlisi, "Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Trajik, beş saat sonra bile cesetler bulduk" dedi.
Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.
Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu.Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR