Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GANNUŞİ'NİN TUTUKLANMASINA TEPKİ
GANNUŞİ'NİN TUTUKLANMASINA TEPKİ
Müslüman Kardeşler’in Tunus kolu En Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'nin tutuklanmasına Dışişleri Bakanlığı ve AKP tepki gösterdi. Bakanlık, "Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağını düşünüyoruz" dedi. AKP'li Numan Kurtulmuş ise "Bu darbeyi kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
20 Nisan 2023, 21:32
 
Dışişleri Bakanlığı ve AKP, Müslüman Kardeşler’in Tunus kolu En Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi'nin tutuklanmasına tepki gösterdi.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasetçilere yönelik bu tür tasarrufların, Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. Tunus’ta demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Tunus’un barış, refah ve esenliği için katkı sağlamayı sürdürecektir" ifadeleri kullandı.
 
 
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tunus’un barış, demokrasi ve dayanışma sembolü, Nahda lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el Gannuşi, 48 saatlik savcılık sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde sevk edildiği Tunus Asliye Mahkemesi tarafından bugün sabaha karşı tutuklandı. Tunus’ta yaşanan ve milli iradeyi yok sayan, siyaseti iptal eden, temsil yetkisini gölgeleyen bu darbeyi, kınıyoruz. Dost ve kardeş Tunus halkının yanındayız" ifadelerini kullandı.
 
 
NE OLMUŞTU?
 
Arap Baharı’nın başladığı Tunus’ta Müslüman Kardeşler’in bu ülkedeki kolu olan En Nahda Hareketi’ne kapsamlı bir operasyon düzenlenmişti.
 
En Nahda’nın Genel Merkez binası terörle mücadele birimleri tarafından basılmış, En Nahda lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi ise evinden gözaltına alınmıştı.
 
Gannuşi, 48 saatlik gözaltı süresinin ardından tutuklanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR