Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPA DİJİTAL PARA İÇİN TOPLANACAK
AVRUPA DİJİTAL PARA İÇİN TOPLANACAK
Avrupa Merkez Bankası (AMB), dijital euronun oluşturulmasında bir sonraki aşamaya geçilmesi ile ilgili kararın bu yılın güz döneminde verileceğini açıkladı.
24 Nisan 2023, 21:15
 
Avrupa Merkez Bankası (AMB), "Dijital Euronun Araştırma Aşamasındaki İlerleme" başlıklı üçüncü raporunu yayımladı.
 
Dijital euronun oluşturulması amacıyla araştırmaların ve çalışmaların devam ettiği belirtilen raporda, AB Komisyonu'nun dijital euronun yürürlüğe sokulması halinde uygulanacak denetim mekanizmasını önerge olarak bu yılın ikinci çeyreğinde sunmayı planladığı bildirildi.
 
Raporda, dijital euronun oluşturulması amacıyla AMB'nin, yasama sürecinden kaynaklanabilecek olası gerekli düzenlemeleri yapacağı kaydedildi.
 
Dijital euronun ilk etapta Euro Bölgesi üyesi ülkelerin kullanımına sunulmasının planlandığı belirtilen raporda, Euro Bölgesi'nde hesabı olma şartıyla Euro Bölgesi dışındaki kullanıcıların da dijital euroya ulaşabileceği bildirildi.
 
Dijital euronun diğer para birimlerine çevrilebilmesinin merkez bankası ve dijital para birimi arasında yeni bir sistemin kurulmasına ihtiyaç duyacağı aktarılan raporda, "Öncelik, Euro Bölgesi kullanıcılarının ihtiyaçlarına hizmet eden dijital bir euronun oluşturulmasıdır." denildi.
 
Bankanın dijital euronun oluşturulması amacıyla tüm tasarım seçeneklerini değerlendirdiği, gelecek aylarda konunun tüm paydaşlarla görüşülmesinin planlandığı belirtilen raporda, AMB Yönetim Kurulu'nun, dijital euronun oluşturulmasında bir sonraki aşamaya geçilmesi ile ilgili kararının bu yılın güz döneminde verilmesinin planlandığı bildirildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR