Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PUTİN'E DRONE İLE KAMİKAZE SUİKAST GİRİŞİMİ
PUTİN'E DRONE İLE KAMİKAZE SUİKAST GİRİŞİMİ
Rusya Ukrayna savaşı birinci yılını geride bırakırken Rusya'da flaş bir gelişme yaşandı. Kremlin'e İHA'lar ile saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı girişimini gerçekleştiren İHA'lar etkisiz hale getirildi. Putin'in hedef alındığı düşünülürken saldırıya ilişkin ilk görüntüler geldi.
3 Mayıs 2023, 18:21
 
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bu gece Kremlin’e insansız hava araçlarıyla bir saldırı düzenlendiği açıklandı…
Rusya, Ukrayna’yı suçlarken insansız hava araçlarının Rusya Devlet BaşkanI Vladimir Putin’e suikast girişiminde bulunduğu belirtildi.
 
Rus haber ajansı RIA olayı duyururken, saldırıyı “planlı bir terör saldırısı” olarak tanımlayarak, “Rusya karşılık verme hakkını tutuyor” ifadesini kullandı. İki insansız hava aracının Putin’in konutuna saldırdığı fakat Rus savunma güçleri tarafından engellendiği belirtildi.Sosyal medyada paylaşılan videolarda Kremlin’den dumanların yükseldiği görülüyor.
 
PUTIN’İN SAĞLIK DURUMU İYİ
Kremlin’de bir hasarın meydana gelmediği belirtilirken, Putin’in de olay sırasında Kremlin’de olmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, Putin’in saldırı anında Kremlin’de olmadığını ve şu an Moskova dışındaki Novo Ogaryovo’da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Kremlin’e insansız hava aracının saldırdığı iddia edildi.
Yerel medya kuruluşları iki insansız hava aracının Kremlin’e saldırdığını açıklarken sosyal medyada paylaşılan videolarda Kremlin’in üzerinden dumanların yükseldiği belirtildi. Putin’in olağan programına devam ettiği de kayıtlara geçti.
 
ABD medyası ise, bu haberin yayılmasından önce Moskova üzerinde insansız hava aracı kullanımına yasak geldiğine dikkat çekti. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobynin, şehir üzerinde izinsiz uçuşlara yasak getirilme kararını açıklamıştı.
 
Açıklama sosyal medya platformu Telegram üzerinden yapıldı. 9 Mayıs’ta yapılacak Zafer Günü kutlamalarının ise planlandığı gibi gerçekleştirileceği de belirtildi.
 
UKRAYNA’DAN AÇIKLAMA GELDİ
Rusya’nın iddiaları sonrasında Ukrayna’dan bir açıklama geldi…
Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan üst düzey bir yetkili Ukrayna’nın Kremlin’e herhangi bir drone saldırısı girişiminde bulunmadığını söyledi.
 
Moskova ise düşen enkazdan kimsenin zarar görmediğini belirten açıklamasında, "Rus tarafının uygun gördüğü yerde ve zamanda misilleme tedbirleri alma hakkı saklıdır" denildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR