Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA MERCEDES FABRİKASINDA 2 TÜRK ÖLDÜ
ALMANYA MERCEDES FABRİKASINDA 2 TÜRK ÖLDÜ
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Sindelfingen'de bulunan Mercedes fabrikasında Türk işveren ve çalışan arasında çıkan kavgada taşaron işvereren 2 Türk öldürüldü. Saldırgan gözaltına alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
11 Mayıs 2023, 15:57
 
Almanya’nın Sindelfingen kentinde lüks Mercedes’lerin üretildiği tesis kana bulandı. Bir Türk, iş anlaşmasını uzatmayan şefleri Ayhan B. (44) ile Özkan K.‘yı (44), önce bıçakla tehdit etti, ardından evden getirdiği tüfekle vurup öldürdü. Katil zanlısı ile iki şefin bir gün önce tartıştığı öne sürüldü.
 
Mercedes Basın Sözcüsü Johannes Leifert, Alman medyasına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Bu sabah Sindelfingen'den gelen trajik haber, bizi derinden sarstı ve dehşete düşürdü. Düşüncelerimiz ölenler, yakınları ve olay yerindeki tüm meslektaşlarımızla birlikte. 2 kişinin hayatını kaybettiğini teyit ediyoruz. Bir kişi ise polis tarafından gözaltında tutulmaktadır."
 
Almanya'nın Sindelfingen kentinde bulunan dev Mercedes fabrikasında silahlar konuştu.
Türkiye kökenli bir işçi, taşeron firmasındaki anlaşması uzatılmadığı için şefi ve başka Türk bir çalışanı vurdu. Ayhan B. (44) ile Özkan K. (44) can verdi. Bir başka Türk de yaralandı. 53 yaşındaki katil zanlısı ise ülkücü olduğu öğrenilen Rizeli Murat D. gözaltına alındı.image
 
BİR GÜN ÖNCE BIÇAK DAYAMIŞ
Olay sabah 07.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konyalı şefi Özkan K. ile tartışan 53 yaşındaki Murat D. adlı saldırgan, şefinin boğazına bıçak dayadı. Olayın önce iş akti sonra Türkiyedeki seçim tartışmasına döndüğü öğrenildi.
 
Olayın, saldırganın iş akdinin uzatılmaması nedeniyle çıktığı, tartışmanın büyüdüğü ve işe siyasetin de girdiği iddia edildi.
Alman basını, Türkiye'deki seçimler yüzünden tartışmanın başladığını öne sürüyor.
Öfkeli saldırgan bu sabah da, bir silahla, Mercedes'in lüks markaları olan Maybach, Mercedes S, EQS gibi modellerin üretildiği 56. fabrikaya geldi. Burada lojistik bölümüne geçen saldırgan, hem şefini hem de onun yardımcısını kurşun yağmuruna tuttu. İki kişi de yüzlerinden ve sırtlarından aldıkları kurşunlarla yere yığıldı.
 
Kavga büyüyünce silahına davranan Murat D., bir anda ateş etmeye başladı. Özkan K. ile Ayhan B. hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı
 
KATİL OLAY YERİNDE YAKALANDI
Konyalı iki Türk'ten biri hemen can verdi. Diğeri helikopterle hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Saldırgan polis tarafından yakalandı.
 
Olaydan sonra işçiler Gottliebs- Daimlerstr. 5 numaradaki fabrika önünde, polisin işini bitirmesini bekledi. Mercedes'teki bu çifte cinayet Alman medyasında manşetlerde yer aldı.
 
Öte yandan olayın asıl nedeninin siyasi olmadığı; iş anlaşmasının uzatılıp uzatılmaması ile başladığı, tarafların birbirine daha sonra siyasi görüşleri yüzünden de kızmaya başladığı aktarıldı.
Türk işçiler, Mercedes'le lojistik taşaron anlaşması bulunan firmanın sahipleri ile katil zanlısı çalışanın anlaşamadığını, daha önce de aralarında bu yüzden husumet olduğunu belirtti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR