Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OTOMOBİL TUTKUNLARI BU FUARA KOŞUYOR
OTOMOBİL TUTKUNLARI BU FUARA KOŞUYOR
İstanbul Autoshow 2015 kapılarını açtı. Victoria Secret'ın meleklerinden Erin Heatherton'ın da katıldığı açılışa büyük ilgi vardı.
21 Mayıs 2015, 20:33
 
 
Otomobil tutkunlarının merakla beklediği İstanbul Autoshow 2015, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde kapılarını açtı
 
image
 
İstanbul Autoshow 2015 kapılarını açtı. Victoria Secret'ın meleklerinden Erin Heatherton'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin lisanslı üretim yapan ülke konumunda kalmaması adına yerli otomobil imalatının önemli olduğunu vurguladı.
Işık, bu anlamda birinci fazın son noktasına gelindiğini belirtti.
 
image
 
Törende yerli üretimin önemine işaret eden Işık, Türkiye’nin kendi otomobilini ortaya koyması gerektiğini dile getirdi ve Işık, "Ülkede Tofaş var, Renault var, Toyota var, Hyundai var, Honda var, Bunlar Türkiye’de üretim yapıyor Ama şu aşamada Türkiye muhakkak ve muhakkak kendi otomobilini üretmeli." ifadelerini kullandı.
 
image
 
Türkiye'de 2015'in sonlarında satışa sunulacak Japon otomotiv devi Toyota'nın premium markası Lexus'un yeni modelleri Türkiye'de ilk kez sergilendi.
 
Erin Heatherton, Kia markasının yeni CEE'D GT-Line modelinin tanıtımına katıldı.
 
Fuarın en dikkat çekici markalarından biri de her zamanki gibi yine Mercedes oldu. Mercedes, AMG GT ve GLE Coupé Türkiye'de ilk kez Autoshow 2015'te görücüye çıktı. En fazla ilgi gören etkinliklerden biri ise Kia'nın idi.  Dünyaca ünlü manken Erin Heatherton katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşt ünlü model tanıtımını yaptığı Cee'd GT-Line lansmanı oldu.
 
image
 
Autoshow 2015'te Seat ve Hyundai'nin konsept modelleri, Mercedes ve Audi'nin yarış otomobillerinin yanı sıra klasik araçlar da katılımcıların dikkatlerini çekmekte zorluk çekmedi.
Fuarda Toyota Mirai, Avensis ve Auris, Hyundai Tucson, Skoda Superb, Renault Kadjar ve Mazda CX3 modelleri Türkiye'de ilk kez sergilendi.image
 
 30 günlük safhalar halinde yaşıyoruz
 
ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar da, fuarın, Türkiye ve otomotiv sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki itibarına ve bilinirliğine katkı sağlayacak en önemli etkinliklerden birisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Fuar çalışmalarına 90’lı yıllarda başladık. O günlerden beri 1 milyon metrekarede 8 milyon otomobil sever ziyaretçimizi gelecekle ve geleceğin bugüne yansımış güncel marka ve modelleriyle buluşturduk. Bu yıl da 2’si dünya lansmanı olmak üzere 37 ayrı marka ve 60’dan fazla yeni model huzurlarınızda.  Bu çerçevede bu yılın konsepti de “Dünyanın yeni harikaları” oldu.  Biliyorsunuz ki; bizler uzun vadeli plan ve yatırımlar yapan bir sektörüz ama piyasanın gereği hayatı 30 günlük safhalar halinde yaşıyoruz. İstanbul Autoshow 2015 vesilesiyle o uzun vadeli plan ve yatırımlarla kurguladığımız gelecek yorumlarını beğeni ve görüşlerinize sunuyoruz.” dedi.image
 
 14 salon ve toplam 120 bin metrekare kapalı alanda düzenlenen Autoshow 2015’te 60'ın üzerinde yeni model sergilenirken, 2 modelin de dünya tanıtımı yapıldı. 2,5 yıl sonra yeniden organize edilen fuar, 31 Mayıs'a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.  İstanbul Autoshow, hafta içi 12:00 – 21:00, hafta sonu ise 11:00 – 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR