Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EVTEKS FUARINA BÜYÜK İLGİ
EVTEKS FUARINA BÜYÜK İLGİ
Açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı, 19-23 Mayıs tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuara 1000’in üzerinde firma ve 2 bini aşkın markanın katılım gösterdi.
25 Mayıs 2015, 11:07

EVTEKS FUARI 138 BİNİ AŞKIN KİŞİYİ AĞIRLADI

TETSİAD ve CNR Holding işbirliği ile düzenlenen dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük ev tekstil fuarı “EVTEKS”, bu yıl 21. kez ziyaretçilerini ağırladı.

Açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı, 19-23 Mayıs tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuara 1000’in üzerinde firma ve 2 bini aşkın markanın katılım gösterdi.Fuarda, ünlü tasarımcılar 2016 ev tekstili trendlerini sergiledi.

Düzenlendiği alan itibarı ile dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından olan “EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı”, 19-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında sektörün devlerini İstanbul’da buluşturdu. Türkiye’de düzenlenen fuarlar arasında, uluslararası katılımcı çeşitliliği ve yabancı ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken EVTEKS Fuarı’nı bu yıl 138 bin 368 kişi ziyaret etti. 

 

Ev tekstili sektöründeki tüm yeniliklerin sergilendiği, modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSI?AD) ve CNR Holding işbirliğiyle ile Yeşilköy CNR Expo Fuar Merkezi'nde 160 bin metrekarelik alanda gerçekleşti.
 

EVTEKS Fuarı’na, Ekonomi Bakanlığı tarafından davet edilen Almanya, ABD, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moldova, Norveç, Oman, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden katılım sağlandı.

 

Fuar, 2 milyar dolarlık iş hacmi yarattı

TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık“1992 yılında 69 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuar, şimdi ise katılımcı firma sayısını bine, düzenlediği alanı ise 600 metrekareden 160 bin metrekareye çıkardı. Bu gelişim Türkiye’nin ev tekstili alanında göstermesi açısından büyük önem taşıyor” dedi. 
 

Başkan Küçükçalık“ Geçen yıla göre ziyaretçi sayısında artış gösteren fuarımızı, 97 bin 779 yerli 40 bin 589 yabancı olmak üzere toplam 138 bin 368 kişi ziyaret etti. İspanya, İtalya, ABD, Almanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Kanada, İran ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere 50 ülkeyi fuarımızda ağırladık. Fuar süresince katılımcılarımız yurt dışından gelen pek çok alıcı ile temas ederek önemli ticari anlaşmalara imza attı. Yerli ve yabancı alıcıların akın ettiği fuarda, Türk firmaları başta Orta Doğu ve eski Doğu Bloku ülkeleri olmak üzere birçok farklı ülkeden sipariş aldı. Fuarımızın genel olarak 2 milyar dolarlık bir iş hacmi yarattığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

2016 trendleri açıklandı
2 bini aşkın markanın yer aldığı fuarda, ünlü tasarımcılar 2016 ev tekstili trendlerini sergiledi. Fuarda, ev tekstili sektörünün önde gelen profesyonelleri, dünyaca ünlü trend belirleyicileri ve yerli-yabancı tasarımcılar tarafından seminerler verildi. EVTEKS 2015 organizasyonunun trend alanını, son üç yıldır olduğu gibi bu yıl da ünlü tasarımcı Vincent Gregoire kaptanlığındakiNelly Rodi tasarladı. Ev tekstili adına tüm yeniliklerin yer aldığı ve beş gün süren dev fuar, 2015 yılında da ev tekstili sektörüne damgasını vurdu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR